AcasăNewsTraian Basescu: "E aberant sa spui ca Basescu aresteaza PSD-isti"

Traian Basescu: „E aberant sa spui ca Basescu aresteaza PSD-isti”

Desi mai multi reprezentanti de seama ai PSD au ajuns dupa gratii, Traian Basescu neaga ca actiunea ar fi pusa la cale de insusi presedintele Romaniei.

Traian Basescu sustine ca arestarile din ultima perioada sunt rolul muncii depuse de „procurorii de masa” care vizeaza coruptia in sistemul central si cel local. Presedintele Romaniei spune ca procurorii doar isi fac treaba si nu se uita la culoarea politica a unui posibil infractor.

De asemenea, Traian Basescu neaga ca ar fi implicat in arestarile respective. „Este aberant sa spui ca Traian Basescu aresteaza PSD-isti inainte de alegeri. Sau doamna Kovesi (n.r. – Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA). Categoric nimeni nu urmareste PSD, PNL sau PDL. Procedurile se aplica egal si presedintelui Romaniei si lui Nutu Camataru” a afirmat Traian Basescu.

Presedintele Romaniei a amintit ca, in 2012, au fost vizati mai multi membri de seama ai PDL de anchetele procurorilor DNA. „Cand era PDL la guvernare, a cazut ghinionul pe PDL. Primarul de la Valcea, de la Craiova, ancheta la Falca, ancheta la Poteras. Daca cineva se astepta de la mine sa intervin in astfel de cazuri, nu ma cunoaste” a fost mesajul clar transmis de Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, presedintele Romaniei i-a atacat dur pe Radu Mazare, primarul Constantei, si Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, spunand despre cei doi ca „nimic nu misca in Constanta fara acordul lor. Ca sa dai vara de Mazare, trebuie sa te duci la hotelul detinut de el, nu la sediul Primariei. Cred ca este greu sa se gaseasca urma banilor lui Mazare si sa se demonstreze toate infractiunile comise de primarul Constantei”.

author avatar
Cristi Ionita
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger