AcasăNewsTraian Basescu, despre Ponta si Iohannis: "Nu ne puteti prosti pe toti"

Traian Basescu, despre Ponta si Iohannis: „Nu ne puteti prosti pe toti”

In ultimele zile, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, si Victor Ponta, premierul Romaniei, par sa duca o adevarata disputa pe noul Cod Silvic.

Insa Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, sustine ca disputa dintre cei doi este doar una de fatada si ca de fapt Iohannis si Ponta nu sunt interesati de oprirea defrisarilor, ci de cum se imparte prada obtinuta de pe urma defrisarilor.

„Clauza de salvgardare, prevazuta la articolul 191 din Tratatul de la Lisabona, la capitolul mediu, este solutia pentru protejarea padurilor noastre. Impresia mea este ca nici unul din protagonistii disputei legata de Codul Silvic nu vrea sa atinga fondul cauzei, care este incetarea defrisarii salbatice a padurilor. In timp ce domnul Ponta vrea limitarea la 30 la suta a cotei de piata pentru firma austriaca Schweighofer, domnul Iohannis nu vrea aceasta limitare, motiv pentru care a retrimis legea inapoi in Parlament. Si de aici taraboiul si acuzele reciproce. Problema reala o reprezinta defrisarile irationale, si nu cota de piata a firmei austriece Schweighofer, iar disputa dintre Ponta si Iohannis este ca si cum ai da unuia care moare de sete in desert o bucata de paine. Problema nu este cum se imparte prada rezultata din defrisarea salbatica a padurilor, ci cum eliminam defrisarile si trecem la exploatarea rationala a padurilor statului si, in mod egal, a celor private”, este mesajul transmis de Traian Basescu.

Fostul presedinte al Romaniei ii acuza pe Iohannis si Ponta ca „incearca sa ne prosteasca pe toti cu o disputa falsa legata de impartirea prazii intre straini si romani, cand, de fapt, problema este sa nu se defriseze salbatic padurea indiferent de cine o face”.

author avatar
Cristi Ionita
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger