AcasăNewsTraian Basescu, decizie radicala: “RESPING acordul semnat de Guvern cu FMI”

Traian Basescu, decizie radicala: “RESPING acordul semnat de Guvern cu FMI”

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca a decis sa nu aprobe memorandumul semnat de Guvern cu FMI, din cauza cresterii accizei la carburanti cu 7 eurocenti.

„Din acciza pe carburanti se pot obtine circa 2 miliarde de lei. Dar acesti bani se pot obtine din alte parti. La Ministerul Dezvoltarii, la Liviu Dragnea, pot fi reduse cheltuielile cu 1,5 miliarde de lei. Aceste resurse sunt destinate baronilor si baronasilor locali. Toate programele de la acest minister se pot face cu bani europeni, dar aceia se pot fura mai greu. Si baronasii au nevoie de bani pe care nu-i controleaza UE. De asemenea, se mai pot lua 600 de milioane de lei de la plata serviciului datoriei. In plus, am mai vazut cam 1,5 miliarde de lei ascunsi in taxa pe stalp”, a declarat seful statului, luni.

De asemenea, Traian Basescu a subliniat ca majorarea accizei la carburanti va anula majorarea pensiilor si a salariului minim. „Cresterea accizei la carburanti va avea efecte negative asupra tututor pensiilor, asupra majorarii cu 3,76% a pensiilor. Va genera scumpiri, care ii vor afecta pe pensionari, in primul rand. Le anuleaza majorarea pensiilor. Mai mult, va inghiti si cresterea salariului minim si cresterea salariului pentru medicii rezidenti. Toate facilitatile pe care le povesteste Guvernul vor fi anulate prin cresterea de 8% a carburantilor”, a mai precizat presedintele Romaniei.

Totodata, seful statului a declarat ca nu va semna memorandumul cu FMI, din cauza cresterii accizei la carburanti. „Nu o aprob din cauza accizei, scade economia. Mai ales ca motivul pentru care eu nu aprob memorandumul e legat chiar de relansarea economica. Nu aprob masuri care ar frana relansarea economica, cum este aceasta acciza, care e trecuta 7 centi in memorandum, dar la pompa va fi 12 centi, 53 de bani, din cauza inflatiei, cursului de schimb si TVA. Propaganda poate spune multe, nu depindem de banii de la FMI, poate fi renegociat memorandumul”, a spus Traian Basescu.

author avatar
Alina Costache
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger