AcasăNewsTraian Basescu, cercetat pentru discriminare

Traian Basescu, cercetat pentru discriminare

Reprezentantii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii anunta ca Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, va fi cercetat pentru discriminare.

Cei de la CNCD s-au sesizat si au declansat o ancheta, dupa ce Traian Basescu a spus despre imigranti ca sunt agresivi si periculosi.

Conform romaniatv.net, Csaba Asztalos, presedintele CNCD, a anuntat ca „declaratiile domnului Traian Basescu au tenta de stigmatizare si de generalizare asupra comunitatii de refugiati. Calificandu-i ca fiind agresivi, ca fiind un pericol terorist in general, pune in discutie crearea unei atmosfere ostile, degradante, umilitoare la adresa acestora. Luam in calcul inclusiv utilizarea acelei imagini care a devenit leit-motiv in cazul fostului presedinte: cu musulmanul care se arunca sau ar putea sa se arunce in aer intr-o statie de metrou in Bucuresti”.

Presedintele CNCD ii recomanda fostului presedinte al Romaniei sa faca un apel la responsabilitate, insa Traian Basescu nu este de acord cu primirea refugiatilor, considera acest lucru neconstitutional si avertizeaza ca afluxul mare al refugiatilor reprezinta o chestiune de securitate.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger