AcasăNewsTraian Basescu, audiat la Parchetul General

Traian Basescu, audiat la Parchetul General

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, urmeaza sa fie audiat la Parchetul General, in dosarul in care este acuzat de Gabriela Firea de santaj si amenintare.

Conform senatoarei PSD, Traian Basescu va aparea in fata procurorilor miercuri. Dosarul a fost pus in miscare anul trecut. De altfel, in urma cu aproape un an, Traian Basescu i-a transmis Gabrielei Firea ca intr-o zi s-ar putea sa nu-si mai gaseasca sotul acasa.

Atunci, Gabriela Firea a depus o plangere penala impotriva lui Traian Basescu, dar dosarul a fost amanat pentru ca Traian Basescu era inca presedintele Romaniei si avea imunitate.

Abia dupa terminarea mandatului au avut loc actele procesuale normale, iar reprezentantii in instanta ai Gabrielei Firea sustin ca este normal ca fostul presedinte al Romaniei sa fie audiat pentru ca „aceasta este procedura normala care se urmeaza”.

In plangerea penala facuta impotriva lui Traian Basescu, Gabriela Firea sustine ca exista posibilitatea ca fostul presedinte al Romaniei sa o fi amenintat dupa ce Comisia Nana, cea din care face parte si Gabriela Firea, a descoperit mai multe nereguli in legatura cu terenul cumparat de Ioana Basescu, fata mai mare a fostului presedinte al Romaniei, in celebra comuna din Calarasi.

„Una dintre neregulile sesizate cu ocazia efectuarii anchetei a constat in modalitatea in care numita Ioana Basescu, fiica numitului Traian Basescu, a achizitionat 291 hectare de teren agricol situat in comuna Nana, judetul Calarasi. Nereguli au aparut cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate in comuna Nana, precum si la modul in care au fost puse in posesie anumite persoane cu privire la suprafete de teren din aceasta zona. Una dintre achizitiile ce au trezit suspiciunile membrilor Comisiei este data de tranzactia ce a avut loc intre numita Ioana Basescu si societatea comerciala BERFIGE SRL, societate care la momentul tranzactiei era inactiva, fapt care ar putea atrage anularea acestei operatiuni juridice”, se arata in plangerea penala depusa de Gabriela Firea impotriva lui Traian Basescu.

author avatar
Cristi Ionita
751 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger