AcasăNewsTraian Basescu, audiat la Parchetul General

Traian Basescu, audiat la Parchetul General

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, va fi audiat, marti, la Parchetul General.

Traian Basescu urmeaza sa fie audiat in dosarul in care este acuzat de santaj si amenintare. Dosarul in care este acuzat Traian Basescu a fost initiat in urma cu aproape un an, dupa ce senatoarea PSD Gabriela Firea a depus o plangere penala impotriva acestuia.

Gabriela Firea l-a acuzat de santaj si amenintare, dupa ce Traian Basescu i-a transmis sa-si vada de propria gospodarie pentru ca este posibil ca intr-o zi sotul ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari, sa nu mai ajunga acasa. Traian Basescu a facut declaratia respectiva in contextul in care Gabriela Firea facea parte din Comisia Nana, cea care urma sa analizeze modul in care Ioana Basescu, fiica mai mare a fostului presedinte, a pus mana pe un teren de 300 de hectare din comuna Nana, judetul Calarasi.

In aprilie anul trecut, procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de santaj, dar au suspendat ancheta pentru ca Traian Basescu era inca presedintele Romaniei si avea imunitate. Dupa preluarea mandatului, Traian Basescu si-a pierdut imunitate si poate fi tras la raspundere, el riscand pana la sapte ani de inchisoare.

author avatar
Cristi Ionita
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger