AcasăNewsTraian Basescu, audiat ca suspect la Parchetul General

Traian Basescu, audiat ca suspect la Parchetul General

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a fost audiat miercuri, la Parchetul General, in legatura cu dosarul in care este acuzat de santaj si amenintare.

Este pentru prima data dupa mai bine de 10 ani cand Traian Basescu apare in fata procurorilor, acesta bucurandu-se de imunitate in perioada in care a fost sef de stat.

Basescu este acuzat de senatoarea Gabriela Firea de amenintare si santaj. Fostul presedinte al Romaniei i-a transmis acesteia, anul trecut, ca este posibil ca intr-o zi sa nu-si mai gaseasca sotul acasa, respectiv pe Florentin Pandele, primarul de la Voluntari.

Atacul lui Basescu, de anul trecut, a venit in ideea in care Gabriela Firea facea parte din Comisia Nana, comisia care ancheta modul in care Ioana Basescu, fata mai mare a lui Traian Basescu, a pus mana pe un teren de circa 300 de hectare.

Dosarul a fost suspendat pana la finalul mandatului de presedinte al lui Traian Basescu, dar fostul sef de stat este urmarit penal acum, fiind acuzat de santaj si amenintare.

Basescu a stat doar 30 de minute la Parchetul General, miercuri, si nu a vrut sa faca declaratii. I s-a adus la cunostinta starea de suspect in care se afla si acuzatiile care i se aduc. In schimb, senatoarea Gabriela Firea a precizat ca are incredere in justitia romana si ca nu se teme de eventuale noi dezvaluiri facute de Traian Basescu.

Daca va fi gasit vinovat, Traian Basescu risca pana la sapte ani de inchisoare.

author avatar
Cristi Ionita
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger