AcasăNewsTraian Basescu, atac dur la Iohannis: "A vandut romanii. A abdicat fara...

Traian Basescu, atac dur la Iohannis: „A vandut romanii. A abdicat fara sa fie rege!”

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, l-a atacat in termeni duri pe Klaus Iohannis, actualul sef de stat, dupa ce presedintele a promulgat Legea privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor.

Traian Basescu este de parere ca decizia lui Iohannis, de a promulga legea fara obiectii, „este una dintre cele mai mari greseli comise de un presedinte al Romaniei”.

De asemenea, fostul sef de stat considera ca „Iohannis a abdicat fara sa fie rege. I-a vandut pe romani pentru linistea Presedintelui in relatia cu politicienii”.

Traian Basescu afirma ca „daca Parlamentul nu a binevoit sa respecte votul exprimat de romani intr-un referendum validat, Presedintele Romaniei avea obligatia constitutionala sa actioneze in favoarea propriului popor”.

In plus, fostul sef de stat este de parere ca Iohannis ar fi trebuit sa militeze pentru reducerea numarului de parlamentari la 300, conform referendumului din 2009, si nu la doar 466, conform noii Legi privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor. Basescu spune ca Iohannis „avea la dispozitie Decizia nr. 682/2012 a Curtii Constitutionale care in mod indirect il obliga la reactie”.

author avatar
Cristi Ionita
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger