AcasăNewsTraian Basescu, atac dur la adresa premierului: "Nu trebuie sa faci politica...

Traian Basescu, atac dur la adresa premierului: „Nu trebuie sa faci politica nationala dupa ureche”

Nemultumit de avertismentul dat de premierul Victor Ponta angajatilor din Ministerul Justitiei, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a iesit din nou la atac.

Traian Basescu sustine ca Victor Ponta comite o mare greseala cand „ameninta public Ministerul Justitiei ca va da afara tot personalul daca, pana la urmatoarea sedinta de guvern, nu-i prezinta solutii pentru limitarea exporturilor de masa lemnoasa neprelucrata. Nu face asta, ca o sa le platesti salariile”.

De asemenea, fostul presedinte al Romaniei este de parere ca Victor Ponta comite o mare greseala cand „incearca sa instituie un program de ingradire a liberei circulatii a marfurilor, fie aceasta marfa si busteni sau cherestea. Daca Ponta si trambitele propagandei lui vor sa nu fie ridicoli si sa nu fie capaciti peste ceafa de Comisia Europeana, trebuie sa nu se atinga de libera circulatie a marfurilor care este o libertate fundamentala a Uniunii Europene”.

Fostul presedinte al Romaniei ii recomanda premierului „sa citeasca Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani si pe care l-am semnat, iar Parlamentul Romaniei l-a ratificat – si vezi ca articolul care te ajuta in gasirea solutiei se afla la capitolul mediu si are numarul 191. Victor Ponta trebuie sa lanseze imediat un program de utilizare prudenta si rationala a padurii care sa fie aprobat prin lege in regim de urgenta. Astfel poti limita drastic taierile de padure si va asigur ca nimeni in UE nu va protesta in fata unui astfel de program”.

In cele din urma, Traian Basescu nu rateaza ocazia de a-l ironiza pe Victor Ponta, caruia ii recomanda „sa nu mai faca politica nationala dupa ureche”, dar ii transmite si actualului presedinte, Klaus Iohannis, „sa citeasca Tratatul de la Lisabona pentru ca l-ar ajuta in dialogul cu domnul Ponta, vesnicul urechist”.

author avatar
Cristi Ionita
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger