AcasăNewsTraian Băsescu anunță un nou val de îmbolnăviri: „Acum ne pregătim să...

Traian Băsescu anunță un nou val de îmbolnăviri: „Acum ne pregătim să facem din nou aceeaşi eroare”

Traian BasescuTraian Băsescu anunță un nou val de îmbolnăviri: „Acum ne pregătim să facem din nou aceeaşi eroare” / foto: Mediafax

Fostul preşedintele Traian Băsescu a analizat măsurile aplicate de autorități pentru a limita răspândirea infecțiilor cu COVID-19 din România, precum şi controversele privind vaccinarea şi numărul de persoane vaccinate.

Traian Băsescu a declarat că deschiderea şcolilor pe 4 mai ar putea duce la o nouă creştere a numărului de infecţii. Cu acest prilej, politicianul nu a ezitat să critice Guvernul Cîţu pe motiv că face acelaşi greşeli ca în luna februarie.

„Poţi să dai o definiţie a prostului. Prostul e acela care face acelaşi lucru în aceleași condiţii şi aşteaptă un rezultat diferit. În septembrie anul trecut, am deschis şcolile. Rezultatul a fost o explozie a pandemiei, cu cel mai mare număr de decese şi îmbolnăviri. N-am învăţat din acea întâmplat şi pe 8 februarie 2021 am deschis din nou. Rezultatul a fost un nou val de îmbolnăviri şi foarte multe decese. Suntem acum într-una dintre consecinţele deschiderii şcolilor şi a relaxării care a apărut în februarie. Acum ne pregătim să facem noi nou aceeaşi eroare: să deschidem şcolile pe data de 4 sau 5 şi să vedem ce s-o întâmpla”, a declarat Traian Băsescu la Romania TV.

Fostul președinte crede că redeschiderea școlilor va duce la îmbolnăviri și mai multe decese. „Ar trebui să nu ne grăbim cu deschiderea şcolilor până când sistemul de învăţământ nu e pregătit să prevină prin vaccinarea tuturor cadrelor didactice şi a personalului auxiliar şi să fie gata să facă teste rapide pentru copii”, a menţionat Băsescu.

„Avem corpul didactic şi personalul auxiliar nevaccinat”

Un alt semnal de alarmă este cel al personalului auxiliar nevaccinat. „Putem anticipa pe de acum ce se va întâmpla, în condiţiile în care avem corpul didactic şi personalul auxiliar nevaccinat, în condiţiile în care ministrul Cîmpeanu pentru perioada februarie-martie a pus tot în cârca lui Voiculescu. Acum a avut timp să pregătească şcolile, să convingă personalul din învăţământ să se vaccineze.

Mai mult, a spus că nu a avut cadre medicale să facă teste copiilor. Ori, copiii ar trebui să facă măcar un test rapid pe săptămână. Ministrul Cîmpeanu a avut la dispoziţie o lună să pregătească şcolile pentru acest lucru, să nu mai rămâne cu testele neutilizate – un milion şi ceva de teste, dar o ţinem una şi bune cu deschidem şcolile”, a afirmat Traian Băsescu.

Europarlamentarul a avertizat că România „n-a crescut spectaculos numărul de cadre didactice vaccinate”. „Nu avem asigurată testarea copiilor măcar o dată pe săptămână, dar deschidem şcolile, ceea ce înseamnă că odată cu relaxarea care este firească de Paşte, mai deschidem şi şcolile şi vom avea din nou un val al pandemiei. Cel mai grav lucru este că vom avea decese mai multe. Abia am intrat pe o pantă descrescător. Am avut şansa uriaşă că de trei săptămâni copiii nu merg la şcoală, ceea ce a generat o scădere consistentă a îmbolnăvirilor şi iată că se micşorează presiunea şi pe ATI”, a precizat fostul preşedinte.

author avatar
Andreea Vlad
320 afisari

8 COMENTARII

  1. PROSTUL CARE NU-I INSTARE SA INVETE DIN GRESELI REPETATE SE CHIAMA IDIOT (TEMBEL,TONT ) !,iar in Romania la putere sunt azi o adunatura de idioti .

  2. Daca Basescu marele specialist in disparitia flotelor a ajuns să se priceapă si la bilibistrocizarea oului de cocoficus vom ajunge departe.
    In plus, viitorul nostru va fi unul de aur atata timp cat cultivatul nostru taran, fost capitan si presedinte al Romaniei a inceput sa-si etaleze cunostintele. O mica corectie daca imi permiteti, definitia prostiei pe care o debitati puteti sa o semnati capitan Traian Basescu. Definitia originala se refera la nebunie dar ce mai conteaza. Romanii sunt si prosti si nebuni daca au acceptat pleiada de incompetenti, de talhari care au facut in intelepciunea lor tot ce au putut sa distruga tara asta
    Bai animalule, numai simplul fapt ca un individ, colaborator al securitatii a ajuns presedinte al Romaniei dovedeste ca Tutea avea dreptate, suntem un popor de tampiti.
    Voi toti care ati trecut pe la conducerea Romaniei din 89 pana acum ar trebui sa mobilati inchisorile romanesti

  3. Domnilor, ce îl tot băgați în seamă pe acest turnător? Avea același discurs și când era președinte? Niet! Se ocupa cu șolticării, cu scandalul politic, cu condamnarea opozanților politici și cu subjugarea justiției, pe care a făcut-o varză.

  4. De cand este PETROV mare specialist in epidemiologie ??? Face galagie sa acopere condamnarea fetei cele mari ? Sa-si vada de familia lui pana o sa plateasca si el pentru vanzarea flotei, imprumutul de 20 mld pentru al doilea mandat, taierea pensiilor si salariilor cu 15%, respectiv 25 %, etc….
    Nu-l mai vrem pe micul ecran !!!!

    • V-a spus de atătea ori la televizor,că singura lui specializare este navigația plus „cum se bea un wisky cu ghiață”. Pentru informarea corectă a poporului :6 examene /semestru în Institutului de Marină pentru punte „cucuvele” versus 12 examene pentru electromecanici ( care mențin o nsvă pe linia de plutire,indiferent de conditiile atmosferice – cicloane.uragane.

  5. Imbolnaviri, infectari, morti pe banda rulanta… numai voi imputitilor traiti. Nu am vazut macar vierme slugoi sa moara, doar apar pe ici colo si isi dau cu parerea. Nu va mai dati cu parerea, dati-va duhul odata sa scapam de voi slugoilor. Zero e mare pe langa voi nulitatilor. Abia astept sa va vad mutrele la Tragoviste.

  6. Voi, viermilor sunteti erorile Romaniei. Trebuie ca statul sa fie luat inapoi din mainile acestor viermi de catre patrioti si sa se instituie pedeapsa capitala. Moarte pentru tradare de neam si tara.

  7. @ Traian „ageamiu” s-a vaccinat și i se pare că e fraier că s-a băgat în față ca Tăriceanu la direcția de permise auto, ? Probabil a ieși să întrebe dacă este necesar să se vaccineze iarăși dacă mai apar îmbolnăviri, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger