AcasăNewsTraian Basescu a semnat numirea Ecaterinei Andronescu la Educatie

Traian Basescu a semnat numirea Ecaterinei Andronescu la Educatie

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Ecaterina Andronescu va fi ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportuluidupa ce, luni, presedintele Traian Basescu a anuntat ca a semnat decretul de investire a acesteia in functie.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 2 iulie 2012, Decretul de numire în funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a doamnei Ecaterina Andronescu”, informează Departamentul de Comunicare Publică al preşedinţiei.

Numirea Ecaterinei Andronescu a iscat o confruntare intre presedintie si membrii USL dupa ce, in cursul zilei de luni, Traian Basescu i-a cerut acesteia sa depuna o hartie prin care sa declare pe propria raspundere ca nu a plagiat si ca nu se afla in stare de incompatibilitate.

Cerinta presedintelui, care nu se afla la o prima astfel de fapta, n-a ramas fara repercursiuni, liderii USL anuntand ca vor lua masuri in cazul in care presedintele nu va semna decretul de investire in functie. Mai mult, luni, Ecaterina Andronescu a dorit sa respinga acuzatiile facute de catre presedinte, declarand ca lucrarile ei stiintifice sunt opera proprie si ca a muncit toata viata pentru ele.

In privinta cererii referitoare la incompatibilitate, procesul dintre aceasta si Agentiei Nationale de Integritate (ANI) inca se judeca, Ecaterina Andronescu fiind acuzata ca a detinut, in aceeasi perioada, functiile de senator, rector la Universitatea Politehnica din Bucuresti si viceprepedinte PSD, situatie care nu corespunde legii.

author avatar
Ionut Zgimbau
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger