AcasăNewsTraian Basescu a redevenit presedintele Romaniei

Traian Basescu a redevenit presedintele Romaniei

Traian Basescu si-a recapatat prerogativele de presedinte al Romaniei dupa ce decizia CCR, privind invalidarea referendumului, a fost publicata in Monitorul Oficial.

Incepand cu luni noapte Traian Basescu a redevenit presedintele Romaniei, decizia survenind dupa ce hotararea Curtii Constitutionale (CCR) referitoare la invalidarea referendumului din 29 iulie a fost publicata in Monitorul Oficial.

Initial, dupa doua ore de amanari, decizia judecatorilor Curtii Constitutionale privind revenirea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei a fost citita in plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului, Senatul si Camera Deputatilor.

Evenimentul nu a avut loc fara incidente, parlamentarii USL fiind convinsi prin intermediul sms-urilor de primul ministru Victor Ponta sa participe la intalnire astfel incat sa se constituie cvorumul necesar citirii documentului CCR.

„Parlamentul nu face altceva decat sa asculte aceasta decizie, sa ia act de ea pentru a inchide proiectul de hotarare pe care noi l-am dat de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Aceasta este singura ratiune pentru care astazi in plen s-a citit o hotarare a CCR. Nu exista un alt argument, nu exista o dezbatere, nu se supune la vot. Stiti foarte bine ca exista o decizie din 5 iulie cu privire la jurisprudenta CCR, noi nu avem altceva de facut decat sa luam act de aceasta hotarare si ea se transmite spre publicare Monitorului Oficial. Daca nu luam act, atunci procedura nu era indeplinita”, a explicat procedeul citirii deciziei CCR privind revenirea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, citat de b1.ro.

Odata cu publicarea deciziei si in Monitorul Oficial, interimatul lui Crin Antonescu a luat sfarsit, acesta concediindu-si inca de dimineata consilierii prezidentiali.

author avatar
Ionut Zgimbau
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger