AcasăNewsTraian Basescu a promulgat legea violentei in familie de Ziua Internationala a...

Traian Basescu a promulgat legea violentei in familie de Ziua Internationala a Femeii 2012

Traian Basescu a semnat, joi, 8 martie, de Ziua Internationala a Femeii 2012, decretul pentru promulgarea legii privind modificarea si completarea legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.

„Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 8 martie, Decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie”, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. Proiectul de lege, initiat de parlamentari PDL, deputati ai minoritatilor nationale, deputati UNPR si un deputat PNL, a fost declarat adoptat tacit de Senat in 9 noiembrie 2010 si inscris pe ordinea de zi a plenului Camerei abia in 5 decembrie 2011. Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputatilor, forul legislativ decizional, in data de 28 februarie 2012, fiind inregistrate 166 voturi „pentru”, trei voturi „impotriva” si doua abtineri. Legea a fost trimisa in 7 martie la Presedintie, pentru promulgare.

Legea privind combaterea violentei in familie prevede ca victima violentei in familie poate cere instantei un ordin de protectie si de restrictie fata de agresor, violenta in familie se putandu-se manifesta prin violenta verbala, psihologica, fizica, sexuala, sociala sau spirituala. Victima violentei in familie are dreptul la respectarea personalitatii, demnitatii si vietii sale private, la protectie speciala, la servicii de consiliere, reabilitare, reintegrare, asistenta medicala gratuita, sociala, consiliere si asistenta juridica gratuita.

Potrivit legii, victima are dreptul sa se adreseze instantei sa solicite ordin de protectie cu caracter provizoriu, iar instanta poate sa interzica agresorului sa ramana sau sa se reintoarca in locuinta comuna, sa-l oblige pe agresor sa suporte unele costuri, cum ar fi cheltuieli medicale, de judecata, cele generate de adapostirea victimei.

Google ne aminteste: 8 martie, Ziua Internationala a Femeii

Intamplator sau nu presedintele a promulgat aceasta lege fix de Ziua Internationala a Femeii 2012, eveniment recunoscut la nivel mondial si celebrat de Google printr-un logo special, in care este incorporat simbolul sexului feminin in cultura europeana – simbolul Venus -, dar si o floare.

Prima litera „g” din logoul de Ziua Internationala a Femeii 2012 a fost inlocuita cu simbolul sexului feminin, in timp ce una dintre literele „o” a fost inlocuita cu o floare galbena. Printr-un click pe noul logo, se afiseaza pagini care fac trimitere la Ziua Internationala a Femeii.

 

author avatar
Ciprian Purice
1.939 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sunt uluit!!!

    Cum adica a promulgat legea privind modificarea si completarea legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie???

    El, cartoforul, cancerosul si betivul care isi bate nevasta aproape in fiecare zi??

    Nu cred, de altfel nici nu este, sanatos la cap!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger