AcasăNewsTraian Basescu a promulgat legea prin care pensioneaza 60.000 de oameni

Traian Basescu a promulgat legea prin care pensioneaza 60.000 de oameni

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promulgat, luni seara, legea prin care grupa I de munca va fi luata in calcul la stabilirea varstei de pensionare.

Legea a fost adoptata, initial, de catre plenul Camerei Deputatilor in sedinta din 17 decembrie. Luni seara, decretul prezidential privind promulgarea legii a fost trimis la publicare catre Monitorul Oficial.

Conform Romania TV, de aceasta lege vor beneficia circa 60.000 de romani care se vor pensiona in urmatorii ani, inainte de termen. Legea a provocat un iures demn de luat in seama din cauza cheltuielilor pe care le implica.

Mariana Campeanu, ministrul Muncii, sustinea ca aceasta lege va scoate din bugetul de stat 150 de milioane de lei numai in 2014.

Deputatul Florin Iordache, de la PSD, membru al comisiei de specialitate care a adus mai multe amendamente legii, a precizat ca pentru fiecare an de munca lucrat in conditii speciale varsta de pensionare sa se reduca cu sase luni.

O persoana care a lucrat in grupa I de munca timp de 10 ani si are stagiu complet de cotizare la sistemul de pensii se poate pensiona la 60 de ani in loc de 65 de ani.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a precizat ca exista banii necesari la buget, dar sustine ca aceasta lege va trebui discutata si cu partenerii internationali un prim pas urmand a fi facut chiar luna viitoare, cand reprezentantii FMI vor fi la Bucuresti.

author avatar
Cristi Ionita
1.544 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger