AcasăNewsTraian Basescu a fost suspendat. Crin Antonescu e noul presedinte

Traian Basescu a fost suspendat. Crin Antonescu e noul presedinte

Traian Basescu nu uita ca maghiarii i-au contestat proiectele

Traian Basescu nu va mai fi, incepand din aceasta seara, presedintele Romaniei, acesta fiind suspendat de catre parlamentari. Crin Antonescu a devenit presedinte interimar asteptand rezultatul referendumului in urma caruia se va stabili daca Traian Basescu revine ori se desfasoara Alegeri anticipate.

Traian Basescu nu uita ca maghiarii i-au contestat proiectele

Traian Basescu a fost suspendat din functia de presedinte al Romaniei, decizia survenind in urma voturilor parlamentarilor adunati, vineri seara, in cadrul plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului.

Desi la un moment dat parea ca PDL a reusit sa isi atraga de partea sa fostii aliati politici din timpul in care se aflau la guvernare, acestia au trecut de partea USL-ului, votand suspendarea presedintelui.

In urma suspendarii lui Traian Basescu, presedintele PNL, Crin Antonescu, ce ocupa functia de presedinte al Senatului, a devenit presedinte interimar. Acesta va sta la conducerea statului fie pana la referendumul de la sfarsitul lunii iulie, cand, in cazul in care romanii aleg sa il pastreze in functie, va reveni Traian Basescu, fie pana la alegerile anticipate, cand va fi votat un nou presedinte.

Potrivit parlamentarului Dan Radu Rusanu, citat de Antena 3, s-au inregistrat 256 de voturi in favoarea suspendarii presedintelui Traian Basescu, in timp ce impotriva propunerii au fost 114 voturi. Doar un singur vot a fost declarat nul.

Crin Antonescu a anuntat data referendumului, acesta urmand a se desfasura pe 29 iulie.

author avatar
Ionut Zgimbau
477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger