AcasăNewsTraian Basescu a eliberat din functie mai multi magistrati

Traian Basescu a eliberat din functie mai multi magistrati

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a semnat, luni, decretele de eliberare din functie a mai multor magistrati.

Conform unei notari date publicitatii de catre Administratia Prezidentiala, Traian basescu i-a eliberat din functie pe Luminita Varvara (judecator la Judecatoria Harlau), Ileana Ancu (procuror la DIICOT Maramures), Virgil Horatiu Aldea (prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sighisoara) si Marinela Chivu (judecator la Judecatoria Targoviste).

Motivele sunt multiple. Daca Luminita Varvara si Ileana Ancu s-au pensionat, iar Marinela Chivu si-a dat demisia, Virgil Horatiu Aldea a fost eliberat din functie dupa ce a fost condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni.

Virgil Horatiu Aldea a fost condamnat la trei luni de inchisoare, cu suspendare, pentru ca a folosit si prezentat documente ori declaratii false cu scopul de a obtine, pe nedrept, fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene.

Virgil Horatiu Aldea a solicitat si obtinut, in perioada 2008-2011, circa 60.000 de lei de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Aldea sustinea ca este proprietarul unui teren agricol de 26 de hectare de pe raza comunei Vanatori, judetul Mures, si a obtinut banii respectivi ca subventii. Insa procurorii DNA au descoperit ca Aldea inchiriase terenul respectiv unor persoane fizice si, in paralel cu obtinerea de subventii, incasa si chirie pe terenul respectiv.

author avatar
Cristi Ionita
836 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger