AcasăNewsTraian Basescu: “Romania isi propune sa devina membru Schengen, pana la finalul...

Traian Basescu: “Romania isi propune sa devina membru Schengen, pana la finalul anului!”

Romania isi propune ca pana la sfarsitul anului 2014 sa adere la spatiul Schengen, a anuntat, joi, presedintele Traian Basescu, precizand ca vizeaza luna octombrie ca termen al integrarii.

Seful statului,Traian Basescu, s-a intalnit, joi, la Bruxelles, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Principalele teme de discutie au fost prioritatile Romaniei in Uniunea Europeana in 2014, asocierea Republicii Moldova la UE si aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Intors din vizita la Bruxelles, presedintele tarii a facut, joi seara, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.

“Romania isi propune ca pana la sfarsitul acestui an sa devina membru al spatiului Schengen, din mai multe motive. E nu numai un obiectiv de tara, dar si personal, in conditiile in care eu imi termin mandatul la 21 decembrie, as vrea ca si acest pas sa fie facut. Vizez luna octombrie. In mai sunt alegerile pentru Parlamentul European, e greu sa intram intr-un proces de negociere cu statele membre, inainte de alegerile europarlamentare”, a declarat, joi, Traian Basescu.

Totodata, presedintele a mai precizat ca a solicitat sprijinul presedintelui PE.

“Tentativa de lovituta de stat din vara lui 2012 a fost oprita de institutiile statului, in speta CC, tot institutiile statului investigheaza fraudele de la referendum si acum tot o institutie a statului a oprit modificarea Codului penal care ii facea pe politicieni mai ceva decat Dumnezei. Solicitarea mea a fost daca este posibil la raportul MCV (Mecanismul de cooperare si de verificare) sa trateze institutiile, ca derapajele politicienilor nu pot fi oprite. Deci CC ne-a tras piciorul de deasupra prapastiei, ceea ce este foarte important”, a mai declarat Traian Basescu.

author avatar
Alina Costache
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger