AcasăNewsTraian Basescu: “Nu cred intr-o invazie a Ucrainei. Totusi trebuie sa fim...

Traian Basescu: “Nu cred intr-o invazie a Ucrainei. Totusi trebuie sa fim atenti!”

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a comentat cu o deosebita aciditate conflictul dintre Ucraina si Rusia.

Presedintele Romaniei a recunoscut, intr-o emisiune de la Realitatea TV, ca este tinut constant la curent cu incidentele care se petrec in estul Ucrainei, unde mai multi militanti prorusi au pus stapanire pe o serie de cladiri guvernamentale, iar regiunea Donetk si-a proclamat independenta.

In ciuda faptului ca zilnic se inregistreaza morti si raniti, iar Ucraina a acuzat Rusia de agresiune, Traian Basescu sustine ca nu crede intr-o invazie a Ucrainei de catre Federatia Rusa. „Nu intrevad o invazie a Ucrainei. Poate doar daca vor fi varsari masive de sange” a afirmat Traian Basescu.

Totusi, presedintele Romaniei se teme ca regimul de la Kiev va incerca sa inabuse revoltele din estul Ucrainei, iar Vladimir Putin va profita de moment si va interveni in forta, sub pretextul ca vrea sa-i protejeze pe rusii care muncesc si traiesc in Ucraina.

Traian Basescu sustine ca Putin greseste cand il eticheteaza pe presedintele Romaniei ca fiind unul anti-Rusia si trage un semnal de alarma in legatura cu posibilitatea ca Romaniei sa nu aiba de suferit de pe urma conflictului dintre Rusia si Ucraina.

„Sigur, Romania nu se afla sub o amenintare directa in acest moment. Dar nu trebuie sa uitam ca un distrugator ultramodern al Rusiei se poate apropia si poate ataca Romania intr-un interval de patru-cinci ore” a declarat Traian Basescu.

author avatar
Cristi Ionita
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger