AcasăNewsTrai pe vătrai la Penitenciarul Jilava! Percheziţii, după ce fiul lui Sile...

Trai pe vătrai la Penitenciarul Jilava! Percheziţii, după ce fiul lui Sile Cămătaru coordona de acolo o rețea de traficanți de droguri

Penitenciarul Jilava, locul din care unul dintre fii lui Sile Cămătaru coordona o rețea de traficanți de droguri din închisoare.

De aceea, poliţiştii şi procurorii au făcut, marţi dimineața, 12 percheziţii într-un dosar care vizează, între altele, introducerea de droguri în penitenciar.

Gruparea acţiona în Bucureşti şi Ilfov

Conform anchetatorilor, gruparea acţiona în Bucureşti şi Ilfov şi a fost constituită de trei persoane, ulterior aderând alţi şase suspecţi. Liderul, unul dintre fiii lui Sile Cămătaru, coordona activitatea din penitenciar.

„La data de 24.10.2023, poliţiştii Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, inclusiv în incinta unei unităţi de penitenciar, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de trafic de persoane şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor”, au anunţat Poliţia Capitalei şi DIICOT.

Aduceau cocaină, heroină și cannbis în penitenciar

Cum acţiona gruparea? Aparținătorii aduceau cocaină, heroină și cannbis în Penitenciarul Jilava, potrivit surselor judicare. Şeful acestui plan este Albert Balint, zis Albert Cămătaru, unul dintre fiii lui Sile Cămătaru.

De asemenea, o parte dintre suspecţi ar fi achiziţionat şi cantităţi de droguri de risc şi mare risc (cannabis şi heroină) destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeaşi unitate de penitenciar.

author avatar
Andrei Ștefan
339 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger