AcasăNewsTragedie mondiala: peste 70 de milioane de refugiati

Tragedie mondiala: peste 70 de milioane de refugiati

Oamenii nimanui

La sfarsitul anului 2018, in lume existau circa 70,8 milioane de persoane refugiate sau stramutate din cauza conflictelor din tarile lor, un record  de la infiintarea Agentiei ONU pentru Refugiati (UNHCR) in 1950.

Oamenii nimanui

Cei mai multi provin din Etiopia din Etiopia, o tara devastata de  conflictul  intern intre etniile din sudul si vestul tarii – aproximativ 1,56 de milioane de etiopieni au fost stramutati anul trecut. Siria, Nigeria, Venezuela, Sudan si Congo se alatura la randul lor statelor dezradacinatilor lumii. Numarul lor a crescut cu 2,3 milioane in raport cu 2017: refugiati (25,9 milioane), stramutati pe plan intern (41,3 milioane) si solicitanti de azil (3,5 milioane). Printre tarile care au gazduit cei mai multi imigranti se numara Turcia si Pakistan, urmate de Uganda, Sudan si Germania. „Am devenit aproape incapabili sa facem pace. O data in plus, tendintele merg intr-o directie gresita. Noi conflicte vin sa se adauge celor vechi. Avem in spate alegerile europene, avem cifre usor de gestionat de sosiri in Europa, este timpul sa infruntam aceasta problema”,  a declarat la Geneva, Inaltul comisar al ONU pentru refugiati, Filippo Grandi. Numarul persoanelor care s-au putut intoarce in tarile natale a scazut in 2018 de la 5 la 2,5 milioane, in timp ce Columbia si Siria bat recordul la capitolul stramutari interne.

author avatar
Andrei Coman
451 afisari

1 COMENTARIU

  1. ONU si-a pierdut importanta ,cei mari sfideaza hotaririle -rezolutiile ONU .
    Interesele celor mari primeaza :resursele de materii prime si combustibili ,piete de desfacere,
    finante ,puncte strategice ,iar pentru astea populatiile aferente acelor tinte sunt sacrificate ,ignorate ,decimate,puse in stari conflictuale induse de servicii.
    Criminalitatea -asasinii economico-financiari oamenii marilor puteri sau marilor concerne sunt cei care au provocat si provoaca asemenea dezastre.
    Chestiunea nu-i noua vezi cine a finantat nationalismul german care a generat al ll lea razboi mondial cat si moartea a peste 100 milioane de oameni -IGFarm

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger