AcasăNewsTragedie în Munții Călimani: a murit singur, în drumeţie!

Tragedie în Munții Călimani: a murit singur, în drumeţie!

munti calimaniTragedie în Munții Călimani: a murit singur, pe munte!

O tragedie a avut loc, sâmbătă, în Munţii Călimani. Un turist care făcea singur o drumeție a fost găsit mort. Potrivit salvamontiștilor, acesta este al doilea turist solitar mort în ultimele 3 zile.

Salvamontiștii au anunțat că au găsit trupul unui turist dat dispărut, la aproape 2.000 de metri altitudine. Acesta plecase singur în drumeție și nu a mai răspuns la telefon.

L-au căutat salvamontişti din 3 judeţe

Au fost alertate structurile Salvamont din județele care înconjoară masivul, plecând în căutare echipe de prim răspuns din Mureș, Harghita și Suceava. Turistul a fost găsit mort în apropierea stației meteo Rețitiș, la aproape 2000 de metri altitudine.

Salvamontiștii vor stabili cu poliția dacă vor putea prelua trupul pentru transport și apoi cum vor face recuperarea și transportului lui, terestru sau cu sprijinul unui elicopter”, au transmis autorităţile.

Aceştia precizează că este al doilea deces pe munte în ultimele trei zile produs cu turişti solitari.

author avatar
Andrei Ștefan
422 afisari

1 COMENTARIU

  1. Fara suparare, sunt alpinist de la varsta de 24 de ani. Acum am 45. NICIODATA nu mergi pe munte SINGUR. Intotdeauna trebuie sa fie minim 2 participanti. Doamne-fereste, ti se rupe o mana, un picior, ce faci, cine te ajuta? Si-a facut-o cu mana lui!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger