Fermierii germani au prea multe animale, iar acest lucru afecteaza mediul inconjurator si umfla in mod artificial exporturile, sustine ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks.
„Nu este o strategie sustenabila sa umpli fiecare frigider din China cu carne de porc din Germania”, a declarat Barbara Hendricks pentru cotidianul Neue Osnabruecker Zeitung. „In unele regiuni din Germania sunt crescute prea multe animale. Aceasta pune presiuni asupra mediului”, a apreciat Hendricks. Oficialul a cerut introducerea unor restrictii asupra numarului de porci, vite si pasari care pot fi crescute pe o anumita suprafata de teren. Declaratiile facute de Barbara Hendricks vin intr-un moment in care crescatorii de porci din Germania sunt amenintati de o epidemie de pesta porcina africana, care se intinde in Europa de Est, dar care nu a trecut inca frontiera in Germania. Potrivit unui studiu publicat anul trecut, agricultura este unul dintre principalii vinovati responsabili pentru incalzirea globala. Un studiu aparut in PNAS, o publicatie editata de National Academy of Sciences, arata ca, in ultimele doua secole, o cantitate de aproximativ 133 miliarde de tone de carbon a fost scoasa din sol ca urmare a lucrarilor agricole.