AcasăNewsTRAGEDIE FARA MARGINI! Trei sportivi francezi de legenda au murit in Argentina

TRAGEDIE FARA MARGINI! Trei sportivi francezi de legenda au murit in Argentina

sursa foto: tf1.fr

Lumea sportului a fost lovita, luni seara, de o tragedie fara margini.

sursa foto: tf1.fr

Trei dintre cei mai cunoscuti sportivi francezi, Camille Muffat, Florence Arthaud si Alexis Vasine, si-au pierdut viata intr-un accident aerian petrecut in Argentina.

Cei trei participau la o emisiune-concurs realizata de postul francez de televiziune TF1, in momentul in care doua elicoptere s-au acrosat in zbor si s-au prabusit.

Alaturi de cei trei mari sportivi si-au mai pierdut viata pilotii argentinieni si cinci membri ai echipei de filmare de la TF1.
Camille Muffat (25 de ani) a fost campioana olimpica de natatie la Londra (2012), competitie unde a castigat medalia de aur la 400 de metri liber, medalia de argint la 200 de metri liber si medalia de bronz la 4×200 de metri liber. Mai avea in palmares 16 medalii, printre care un aur mondial cucerit la Dubai, in 2010, si patru titluri europene. Isi anuntase de curand retragerea din natatie.

Florence Arthaud (57 de ani) era specialista in navigatie. In 1990 a batut recordul de traversare a Atlanticului in solitaire si a devenit prima femeie care a castigat „Drumul Romului”.

Alexis Vastine (28 de ani) era multiplu campion al Frantei la box, cvadruplu campion mondial la amatori si medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2008. Vastine isi pregatea intens debutul la profesionisti, la categoria -64 de kilograme.

author avatar
Cristi Ionita
480 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger