AcasăNewsTragedia din Muntenegru: autocarul prabusit nu poate fi ridicat din rapa, autoritatile...

Tragedia din Muntenegru: autocarul prabusit nu poate fi ridicat din rapa, autoritatile nu pot stabili cauza producerii accidentului!

Ziarele muntenegrene „Vijesti” si „Pobjeda” scriu ca la Podgorica au ajuns doua avioane militare romanesti, care au adus echipament medical complet, inclusiv pentru terapie intensiva. In plus, in Muntenegru s-au deplasat 25 de medici romani, care isi vor ajuta colegii muntenegreni sa decida care sunt ranitii apti sa fie transportati la Bucuresti.


Patru raniti, dintr-un total de 29 turisti romani, implicati in groaznicul accident petrecut duminica dupa-amiaza in canionul Morace, sunt in continuare intr-o stare grava, aflandu-se la terapie intensiva, anunta ministrul Sanatatii din Muntenegru, Prof. Dr. Miodrag Radunovic.

Autoritatile muntenegrene sustin ca marti vor finaliza autopsiilor celor 18 de pasageri decedati, dupa care se va trece la identificarea cadavrelor. Ministrul secretar de stat Raed Arafat a declarat ca multi dintre raniti vor fi transportati astazi la Bucuresti, inclusiv o parte dintre cei internati la terapie intensivă.


Reprezentantul Ministerului de Interne din Muntenegru, Dragan Klikovac, a afirmat ca procurorul de stat a demarat deja o ancheta pentru stabilirea cauzelor producerii teribilului accident. „Deocamdata nu putem vorbi despre o cauza, dar exista indicii si declaratii ale martorilor. Vrem sa verificam si autocarul aflat in continuare prabusit in rapa, pentru a intelege cum s-a produs aceasta tragedie. Din pacate, este foarte greu sa facem cercetari la fata locului”, a precizat Klikovac.


Luni seara, timp de aproape patru ore, echipele de interventii s-au chinuit sa ridice din rapa epava autocarului in care si-au pierdut viata 18 turisti romani. S-a folosit o macara de 160 de tone, dar vehiculul de transport nu a putut fi urnit. Exista voci care considera ca aceasta operatiune este aproape imposibil de efectuat.

Doi localnici au fost martori la tragedie. Este vorba despre un copil, Bojan Popovic, si de tatal acestuia, Bosko Popovic. Bojan Popovic (12 ani) a suferit rani la cap minore, sold si picioare, dar va fi externat.

„Afara ploua, carosabilul era ud, iar noi ne indreptam catre gara. La un moment dat, pe pod, am auzit un zgomot puternic si m-am intors sa vad ce s-a intamplat. Am observat un autobuz de culoare alba, care se indrepta catre noi. Se afla deja pe celalalt sens de mers. Am tras baiatul langa mine si apoi nu stiu… autobuzul parca a trecut prin noi si s-a prabusit in gol”, a declarat Bosko Popovic. Circula, insa, si o alta versiune, neoficiala, care spune ca soferul autocarului plin cu turisti romani ar fi incercat sa evite accidentarea celor doi localnici, dar informatia nu se confirma. In momentul de fata, vinovat ar fi soferul autocarului, care nu a adaptat viteza la conditiile carosabilului, insa si aceasta ipoteza nu este una oficiala.

fotografii www.vijesti.me / www. blic.rs

author avatar
eNational
1.710 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger