AcasăNewsTragedia din Colectiv, in ochii unui specialist in siguranta la incendii: "Nu...

Tragedia din Colectiv, in ochii unui specialist in siguranta la incendii: „Nu am cuvinte. Nu e posibil asa ceva!”

Pe langa oamenii simpli, care au comentat pe marginea tragediei de vineri seara si s-au declarat ingroziti de cele intamplate in incinta clubului bucurestean in care si-au gasit sfarsitul zeci de tineri, iar alte peste 160 de oameni au fost ranitit, peste 30 dintre ei fiind in stare grava, un specialist in siguranta la incendii a facut o serie de precizari in privinta acestui caz ingrozitor.

In conditiile in care s-a aflat ca in cazul clubului respectiv exista supozitii ca nu s-ar fi folosit materiale ignifuge, iar antifonarea peretilor s-ar fi facut cu burete, material puternic inflamabil, seara trecuta un expert s-a pronuntat, al Digi24,  pe marginea acestei situatii datatoare de fiori, a incendiului in urma caruia pana la momentul respectiv se aflase ca murisera 27 de persoane.

Specialistul a lamurit ca astfel de spatii – considerate sali de spectacol aglomerate- destinate prezentei a catorva sute de persoane trebuie sa aiba autorizatii de la specialisti, nemaivorbind de faptul ca nu trebuie sa fie construite sau amenajate cu materiale inflamabile sau greu combustibile. Mai mult, e nevoie, din cate a subliniat expertul, si de sisteme de stingere a focului, in cazul izbucnirii unui incendiu- atat hidranti, cat si extinctioare, dar si trape de evacuare a fumului.

„Vai de mine, nu am cuvinte! Nici nu pot sa concep ca cineva s-a gandit sa faca o antifonare cu acele materiale. Nu e posibil asa ceva. Acolo au fost oameni inconstienti. Cum sa amenajezi un club fara sa faci un proiect? (…) Nu poti sa introduci 500 de oameni intr-o sala (…) si sa mai faci si activitati pirotehnice acolo fara sa obtii un aviz”, a lamurit expertul.

author avatar
eNational
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger