AcasăNewsTragedia din Caracal, dezbătută azi de Consiliul de Apărare a Țării

Tragedia din Caracal, dezbătută azi de Consiliul de Apărare a Țării

Klaus Iohannis, cel care a convocat şedința, a promis că „nu mă voi pronunţa pe detaliile acestui caz până la finalizarea anchetei şi a rapoartelor pe care le vom discuta, în mod foarte serios, în CSAT. În mod normal, însă, nu ar fi trebuit să ajungem să discutăm un asemenea caz în CSAT. Şi resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”.

În aceeaşi şedinţă, preşedintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de demisia lui Ionel Vasilca din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). Acesta şi-a dat demisia luni, precizând că: „că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112.”

Un alt subiect de pe agenda de discuţie este rectificarea bugetară. Săptămâna trecută, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, susţinea că nu mai este timp pentru ca rectificarea bugetară să fie aprobată la 31 iulie, aşa cum era planificat, astfel că Executivul ar putea adopta acest proiect o săptămână mai târziu.

„Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână”, a declarat ministrul Finanţelor, care a adăugat că proiectul ar putea fi publicat spre dezbatere publică luni.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger