AcasăNewsTragedia de la Timișoara: otravă cumpărată de pe internet

Tragedia de la Timișoara: otravă cumpărată de pe internet

Ioan Sorin Buță dus în fața judecătorilor pentru un mandat de 30 zile

Medicii de la Ambulanţa din Timişoara spun că în cazul blocului unde au murit trei oameni după dezinsecţie şi deratizare, fără decesul femeii de 28 de ani, nu şi-ar fi putut da seama de legătura dintre cazuri. Decesul femeii le-a atras atenția medicilor. Aceasta deoarece nimeni nu a simţit mirosuri neobişnuite în bloc, iar cazurile mai ușoare care au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” aveau simptomatologii diferite.

 

Ioan Sorin Buță dus în fața judecătorilor pentru un mandat de 30 zile

Pe de altă parte, Ioan Sorin Buță, patronul firmei de deratizare, a fost dus, ieri, în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru ucidere din culpă și alte acuzații. Conform primelor declarații, bărbatul ar fi achiziționat susbstanța toxică de pe o rețea de socializare cu 600 de lei. Cu pastilele folosite a deratizat două blocuri și un hotel considerând că totul va fi în regulă. Doar că ieri cele două blocuri în care s-a efectuat dezisecția au fost evacuate iar medicii de la spitalul din Timișoara au internat peste 31 de pacienți. Printre cei care sunt internați se numără 21 de copii care au fost internați la Spitalul „Louis Țurcanu”, au precizat reprezentanții ISU Timiș. De asemenea, alți patru minori sunt evaluați de medici.Totodată, nouă adulți sunt internați la Spitalul Județean, iar un altul se află în grija medicilor de la Spitalul Municipal din Timișoara. Potrivit ISU Timiș, șase persoane au fost cazate în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale. Pe de altă parte, anchetatorii vor să stabilescă cum a acționat patronul firmei care nu avea decât un sigur angajat, conform actelor pe care le au anchetatorii. Mai mult, oamenii legii vor să verifice de la cine a cumpărat Ioan Sorin Buță, patronul firmei, insecticidul cu care a efectuat dezinsecția. Anchetatorii susțin că această substanță care are mult aluminiu, pe lângă faptul că este otrăvitoare este și inflamabilă și că cele două blocuri puteau să ia foc în orice moment.

author avatar
Ramona Feraru
392 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vai de doctorii care nu pot face o SIMPLA asociere intre semnele de intoxicatie, SIMILARE, provenind ditr o singura LOCATIE !
    Greturi si varsaturi…semn de intoxicatie… O singura ecceptie: daca toti locatarii ar fi mancat aceleasi produse! Daca era toxiinfectie alimentara…Slabe sanse…
    Isi cauta scuze pentru dezinters sau incompetenta..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger