AcasăNewsTragedia de la Piatra Neamț. Fiica unei victime, mărturie terifiantă: „A încercat...

Tragedia de la Piatra Neamț. Fiica unei victime, mărturie terifiantă: „A încercat să-și scoată tubul de oxigen să se salveze”

Piatra NeamtTragedia de la Piatra Neamț. Fiica unei victime, mărturie terifiantă: „A încercat să-și scoată tubul de oxigen să se salveze”

Apar noi mărturii cutremurătoare după infernul din secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ. Mihaela Irimia este medic psiholog. Aceasta a vorbit despre momentele terifiante prin care a trecut după ce a aflat că tatăl său a pierit în incendiu.

Mihaela a aflat de la o prietenă că spitalul în care se afla tatăl ei a început să ardă. „Deci tatăl meu la ora 18.30 era ok, înțelegeți? Adică era sedat ușor, era intubat, era conștient, ok pentru secția de ATI vreau să zic. Era liniștit, nu era agitat, astea erau detaliile pe care eu le-am primit pe la 18.00, în jur de ora 18.00-18.30. E momentul în care prietena mea m-a sunat și mi-a zis: Mihaela, ce-i cu tata? Eu habar n-aveam că arde secția, ce să vă spun? Că nu eram cu televizorul deschis, înțelegeți?”, a mărturisit ea, potrivit Alephnews.

A primit vestea de la sora ei din străinătate

Ştia că se afla la secţia ATI de la etajul 3, însă, din păcate, fusese mutat de puţin timp la etajul 2, unde a izbucnit incendiul.

„Sora mea a sunat, la un moment dat. De asta eu am tot sperat că e la 3, că eu știam că e la 3 și sora mea din Grecia a sunat și a spus că l-a mutat. Iar eu n-am dat prea multă atenție la detaliul ăsta că am zis că e ea poate un pic mai afectivă și n-a înțeles sau cumva. Și în momentul în care am sunat-o și zic „știi… nu știu cum să-ți spun că arde secția de ATI…”. Și ea zice: „Păi, l-au mutat pe tata de la 3. El fusese mutat de puțin timp la etajul 2”, a spus fiica bărbatului decedat în incendiu.

Își va identifica tatăl cu teste ADN

Medicul crede că în sacul cu numărul 5 se află trupul neînsufleţit al tatălui ei, însă nu e sigură fiindcă e foarte greu să-l identifice.

„Ce să vă spun că m-am dus să-l identific pe tata și că i-am văzut pe toți și că i-a ars capul și că are sonda de intubație lipită de cateter… Adică în proporție de vreo 70-80% sunt sigură că e tata, am dat probe ADN, ce să vă spun, ce să vă spun? (…) Și pe feeling, na, că totuși e tata. Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5 ar fi tata.”, a continuat femeia.

Mihaela Irimia: „N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate”

Mihaela Irimia mărturiseşte că nu reuşeşte să scape de imaginea îngrozitoare cu trupurile carbonizate din spital.

„N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate. Doar 3 puteau fi recunoscuți: două femei și un bărbat, care nici nu se aflau acolo. Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost. Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil”, a mai spus Mihaela.

author avatar
Andreea Vlad
226 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce inseamna doctor/asistenta de garda? Ce inseamna a fi de garda? Inseamna a patrula prin saloanele pe care le ai in grija, tu medic si tu asistenta. Chiar daca sunt 5 saloane, sa zicem, daca tot timpul te plimbi de la unul la altul sa vezi ce se intampla, inseamna ca nu poti fi luat prin surprindere. Acele saloane de la ATI, doua inteleg, erau INCHISE CU CHEIA, si nu era nimeni acolo. Daca era, semnala, poate chiar stingea incendiul in faza incipienta. Dar nu era nimeni. De ce? Unde si ce faceau medicul si asistenta de garda?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger