AcasăNewsTragedia de la Odorheiu Secuiesc: un mort şi trei răniţi! Dosar deschis...

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc: un mort şi trei răniţi! Dosar deschis pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă (VIDEO)

O adevărată tragedie s-a petrecut, luni seară. Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit.

O victimă a decedat, o alta are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelalte două victime sunt conştiente şi au diverse traumatisme. Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie.

Poliţia Harghita a început cercetările

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita a anunțat că a început cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, echipajele de salvare au scos de sub dărâmături patru elevi, trei fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Din nefericire, băiatul nu a mai putut fi salvat, nu a rămas manevrelor de resuscitare. Una dintre cele trei adolescente are traumatisme severe, fiind și intubată. Celelalte două eleve au suferit diverse traumatisme dar sunt conştiente.

Kelemen Hunor: „S-a săpat un șanț mare lângă clădire”

Preşedintele UDMR a spus că persoanele responsabile de tragedia de la Odorheiu Secuiesc, unde un elev a murit după ce clădirea internatului s-a prăbuşit, trebuie pedepsite.

Nu există tragedie mai mare pentru un părinte decât să afle că i-a murit copilul. Este o tragedie şi nu ar fi trebuit să se întâmple aşa ceva. Condoleanţe pentru familie.

Una dintre fete e în drum spre Târgu Mureş, cu o fractură de coloană vertebrală, celelalte sunt la Odorheiu Secuiesc. Atâta ştim, că de câteva zile se lucrează în jurul clădirii, s-a săpat un şanţ mai mare lângă clădire şi de două-trei zile copiii spun că s-au crăpat pereţii.

Întrebarea este cine a dat aviz, cine a lăsat copii în clădire în timpul lucrărilor, am înţeles că urma să intre în reparaţii capitale şi dacă lucrările s-au făcut conform avizelor, proiectului.

Cei responsabili trebuie pedepsiţi. Eu, ca şi părinte, când trimit copilul la şcoală, vreau să ştiu că este în siguranţă şi orice părinte asta îşi doreşte.

E o tragedie ceea ce s-a întâmplat. Nu ar fi trebuit şi nu trebuie să se întâmple în România aşa ceva”, a declarat Kelemen Hunor, luni, la un post TV.

author avatar
Andrei Ștefan
277 afisari

1 COMENTARIU

  1. Internatul e proprietate privata a Bisericii catolice.Orice proprietar raspunde de calitatea structurii de rezistenta a cladirii.
    Se pare ca investitile acolo, au fost finantate de Ungaria.
    Sa vedem cine raspunde….Dorel?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger