AcasăNewsTragedia de la Odorheiu Secuiesc. Administratorul firmei care făcea lucrări, plasat sub...

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Administratorul firmei care făcea lucrări, plasat sub control judiciar

(sursa foto: glasul-hd.ro)

Instanța a decis plasarea sub control judiciar a patronului firmei care făcea lucrări la internatul liceului unde un perete s-a prăbușit. Un băiat a murit în urma tragediei, iar trei fete au fost rănite.

Bărbatul a fost în primă fază reținut pentru 24 de ore –VEZI DETALII AICI.

Judecătoria Târgu Mureş a dispus, miercuri seara, 20 decembrie, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de Laszlo Szilveszter Sandor, administratorul societăţii care realiza lucrări la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, potrivit Agerpres.

Astfel, Judecătoria Târgu Mureş a respins propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş de arestare preventivă a bărbatului.

Ce obligații a stabilit instanța

Pe durata controlului judiciar, instanţa a stabilit o serie de obligaţii pentru administratprul societății, inclusiv aceea de a nu depăşi limitele teritoriale ale judeţelor Mureş şi Harghita, fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi să nu se apropie sau să comunice cu martorii din dosar şi cu cele trei persoane vătămate.

Mai mult, Laszlo Szilveszter Sandor are obligaţia să nu exercite nicio activitate sau atribuţie în cadrul societăţii comerciale pe care o deţine.

Hotărârea Judecătoriei Târgu Mureş poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore.

„S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săparea unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, aşa cum ştiţi, urmare prăbuşirii sitului a rezultat decesul unui elevi şi vătămarea corporală altor trei eleve”, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu.

Vă amintim că luni, 18 decembrie, un perete al clădirii internatului liceului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani fiind prinşi sub dărâmături. Un băiat în vârstă de 17 ani a decedat, iar trei fete au ajuns la spital, fiind rănite.

author avatar
Andrei Coman
67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger