AcasăNewsTraficul feroviar, afectat de intoarcerea iernii: intarzieri in cazul unor trenuri

Traficul feroviar, afectat de intoarcerea iernii: intarzieri in cazul unor trenuri

Pe langa problemele aparute la nivel de trafic rutier, pe fondul zapezii si a viscolului, care au facut ca pe mai multe segmente de drumuri nationale circulatia sa fie intrerupta, vineri dimineata, s-a anuntat ca si pe calea ferata au aparut situatii care au cauzat intarzieri ale unor garnituri de calatori.

Un arbore care a cazut pe linia de cale ferata, ceea ce a facut ca, la nivelul orei 10.45, circulatia feroviara sa fie intrerupta pe Sectia de cale Ferata 202, intre Merisori si Crivadia, la kilometrul feroviar 64+239 de metri, din cate au anuntat reprezentantii Centrului Infotrafic. Si in cursul zilei trecute au fost astfel de probleme, care au facut ca mai multe trenuri de calatori sa aiba intarzieri de mai multe zeci de minute.
Insa nu doar aceasta situatie a cauzat intarzieri in parcursul unor trenuri de calatori. Din cate au precizat, vineri dimineata, reprezentantii CFR intr-un comunicat, „la aceasta ora, din cauza conditiilor meteo nefavorabile (viscol, vant puternic, temperaturi scazute), circulatia feroviara este afectata pe Sucursalele Regionalelor Galati, Iasi si Brasov”.

Probleme au fost:

– pe sucursala Galati: relatia Adjud – Pufesti (unde circulatia se defasoara doar pe firul II) intre orele 1,30 – 5,20 circulatia feroviara a fost intrerupta, deoarece locomotiva ce remorca trenul 1856 a agatat cu pantograful un cablu care atarna de linia de contact, motiv pentru care au intarziat 8 trenuri cu 1397 minute si, respectiv, pe relatia Hanu Conache – Independenta, unde de la ora 2,06 circulatia a fost intrerupta pentru ca un fir Renel s-a rupt si a cazut in gabaritul liniei, unde de la 4,50 se circula pe firul II cu tractiune Diesel.

– pe SRCF Iasi – Pe relatia Pascani – Targu Neamt, din cauza copacilor cazuti pe firul de contact, circulatia este intrerupta de la ora 2,16. Echipele de interventie au desfasurat lucrari de remediere, iar la ora 8.10 s-a redeschis circulatia, insa chiar si asa trenurile vor ajunge cu intarzieri la destinatie, din cate anunta CFR.

-pe SRCF Brasov, pe relatia Timisu de Sus – Darste, din cauza copacilor cazuti pe firul de contact circulatia a fost intrerupta de la ora 2,20. La ora 7,29 firul I s-a repus sub tensiune, insa firul II ramane inchis, se lucreaza pentru remedierea situatiei.

Cititi si: Lista drumurilor nationale pe care nu se circula din cauza zapezii si a viscolului

author avatar
Cristina Stefan
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger