AcasăNewsTraficul de persoane, o afacere de 16 miliarde de euro

Traficul de persoane, o afacere de 16 miliarde de euro

Refugiatii sirieni ajung in Europa fie pe cale terestra, fie in barci tractate de skijeturi

Criza refugiatilor, marcata de tragedii si atrocitati inimaginabile pentru Europa, reprezinta o sursa uriasa de imbogatire pentru traficantii de persoane. Acest tip de „comert” a produs in ultimul deceniu si jumatate peste 16 miliarde de euro, bani contabilizati, in cele mai multe cazuri, tot de contrabandisti de pe batranul continent.

Refugiatii sirieni ajung in Europa fie pe cale terestra, fie in barci tractate de skijeturi

Autoritatile din Austria, tara in care a fost descoperit un camion cu 71 de cadavre ale unor refugiati sirieni, au aflat cat i-a costat pe imigranti „calatoria”. Astfel, pentru a ajunge din Serbia in Germania, prin Austria, imigrantii plateau traficantilor de persoane sau contrabandistilor cate 1.200 de euro. Cei care erau adusi de calauze din Grecia catre UE avea de achitat minimum 3.000 de euro/persoana, dar se ajungea si la 5.000 de euro/persoana. Mai mult, sarmanii care incercau sa ajunga in statele UE prin Turcia erau nevoiti sa achite chiar si cate 10.000 de euro. Tragand linie, oficialii austrieci au stabilit ca nefericitii care au sfarsit oribil in camionul abandonat pe o autostrada din Asustria platisera la imbarcarea pe drumul spre o moarte atroce aproximativ 140.000 de euro. Conform blogului The Migrant Files, citat, ieri, de cotidianul  spaniol El Pais, traficantii de persoane au strans de pe urma imigrantilor peste 16 miliarde de euro in ultimii 15 ani.

Refugiati transportati cu skijeturile

Ingeniozitatea contrabandistilor nu are limite cand vine vorba sa faca un ban in plus. Mai nou, paza de coasta din Spania a prins cativa traficanti de carne vie care tractau barci pline de refugiati cu… skijeturile. Doar in ultimele 72 de ore sase skijeturi au fost interceptate dupa ce-i abandonasera pe refugiati in Marea Mediterana, in apropiere de Tarifa, in sudul Spaniei.

author avatar
Tudor Borcea
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger