AcasăNewsTrafic de influenta pentru sotul de care a divortat cu scandal

Trafic de influenta pentru sotul de care a divortat cu scandal

Viorica Colgiu este acuzata de trafic de influenta, instigare la fals in documente si luare de mita

Viorica Colgiu, comisar sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC)Galati, a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie. Cel pentru care ar putea ajunge dupa gratii este chiar fostul sot, de care s-a despartit cu scandal.

Viorica Colgiu este acuzata de trafic de influenta, instigare la fals in documente si luare de mita

Viorica Colgiu este acuzata de procurorii DNA de fapte grave: luare de mita, instigare la abuz in serviciu si participatie la infractiunea de fals intelectual.

Sefa de la Protectia Consumatorului si-a dat sotul afara din casa cu ajutorul judecatorilor

Din rechizitoriul intocmit de anchetatori rezulta ca, in urma cu doi ani, sefa CJPC a apelat la un sef din cadrul  Directiei Sanitare si pentru Siguranta Alimentelor Galati pentru a-si salva fostul barbat de la  o amenda usturatoare. Razvan Colgiu, fostul sot al acesteia, detinea firma Colviraz SRL si vindea produse alimentare fara a avea avizul Directiei Sanitare, precum si alimente cu termenul de valabilitate expirat. Astfel, cu un telefon, Viorica Colgiu a reusit sa-i goneaca pe inspectori din magazinul fostului consort, salvandu-l totodata de la o amenda de 85.000 de lei. Asta desi in acea perioada cei doi erau in plin proces de divort, presarat cu acuzatii grave. De altfel, sefa CJPC a cerut in instanta evacuarea din locuinta a lui Razvan Colgiu si o pensie alimentara pentru fetita lor, lucruri pe care le-a si obtinut.

Spagi in natura

Pe parcursul anchetei, procurorii DNA au descoperit ca in perioada in care a fost sefa la CJPC  era si administrator al societatii Conviraz SRL, firma pe care, teoretic, ar fi trebuit sa o verifice. Practic, Viorica Colgiu avea alte probleme de rezolvat. De exemplu, avea de incasat spagi in natura. „In cursul lunii mai 2011, inculpata a pretins si primit de la reprezentantul unei societati comerciale produse alimentare in valoare de aproximativ 170 lei pentru a favoriza interesele firmei respective. Concret, inculpata i-a solicitat unei persoane din subordinea sa sa falsifice un proces verbal de constatare a contraventiilor prevazute in legislatia privind protectia consumatorilor”, mentioneaza procurorii DNA.

Sechestru pe casa

Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a constituit parte civila in acest caz, cu suma de 85.000 lei, valoarea amenzii care nu a fost aplicata ca urmare a interventiei sefei CJPC. Asa ca, pentru a recupera prejudiciul, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui imobil detinut de sefa spagara de la Protectia Consumatorului.

author avatar
Narcis Voica
3.113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger