AcasăNewsTrafic de coșmar în centrul Capitalei. S-a închis Pasajul Unirii!

Trafic de coșmar în centrul Capitalei. S-a închis Pasajul Unirii!

pasajul uniriiTrafic de coșmar în centrul Capitalei. S-a închis Pasajul Unirii!

Au început lucrările de consolidare la pasajul Unirii. Duminică 19 iunie a fost ultima zi în care s-a putut circula prin subteran. Timp de două luni, pasajul va fi închis circulaţiei, iar zecile de mii de maşini care treceau pe acolo, zi de zi, vor fi redirecţionate de acum către noi rute.

Traficul va fi îngreunat până în luna septembrie, atunci când lucrările de consolidare ale pasajului ar trebui să fie gata.

Pasajul, un pericol pentru șoferi

Un haos, anticipează şoferii care spun că oricum centrul era sufocat de trafic, la orele de vârf. Circulaţia în zonă va fi o provocare în următoarea perioadă pentru că toate cele 60.000 de maşini care treceau, în medie, zilnic, prin pasajul Unirii vor aglomera alte rute.

Pasajul devenise un adevărat pericol pentru siguranța românilor în ultima vreme.

„Acest pasaj rutier riscă să devină complet nefuncțional și să încurce, într-un mod ireversibil, circulația din București. De aceea, lucrările care se execută au la baza toate indicațiile pe care specialiștii în domeniu le-au dat.”, a declarat primarul Sectorului 4 Daniel Băluță.

Vor fi înlocuite toate elementele arhitecturale degradate care riscau să se desprindă în orice moment, iar partea carosabilă va fi refăcută de la zero cu delimitarea și semnalizarea clară a benzilor de circulație, precum și spațiul ce separă cele două sensuri de mers.

De asemenea, sistemul de iluminat va fi înlocuit în totalitate și, în premieră pentru țara noastră, va fi montat un sistem performant de ventilație pentru extragerea noxelor și pentru asigurarea unui aer curat.

Poliţiştii le propun şoferilor patru rute alternative

Una dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir spre bulevardele Mărăşeşti, Mircea Vodă, Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu. Tot de pe bulevradul Dimitrie Cantemir mai pot ocoli pe bulevardele Mărăşeşti, Mircea Vodă, Hristov Botev, Carol I până la Piaţa Universităţii.

Cei care vin dinspre Calea Victoriei au ca alternativă ruta spre Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii şi Bulevardul Dimitrie Cantemir. A patra variantă este dinspre străzile Buzeşti, Berzei, Vasile Pârvan spre Splaiul Independenţei şi Bulevardul Libertăţii.

author avatar
Andreea Vlad
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger