AcasăNewsTrădare, trădare, dar să o știe și cetățenii Sectorului 2! Monica Anisie...

Trădare, trădare, dar să o știe și cetățenii Sectorului 2! Monica Anisie a vândut meciul electoral din Sectorul 2 lui Neculai Onțanu

Cu toate că traversăm o perioadă de grele încercări din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor care sunt necesare pentru combaterea acestei temute maladii, o perioadă în care guvernanții ar trebui să își vadă de treburile pentru care au fost votați și instalați la conducerea țării, sunt totuși unii dintre ei care se ocupă cu jocuri mărunte de culise și trădări.

Un exemplu în acest sens este Monica Anisie, ministrul Educației și al Cercetării, și președinte PNL sector 2. Ce face doamna ministru al Educației, în loc să se agite să găsească soluții cât mai bune pentru a înlesni de pildă accesul tuturor elevilor la cursurile online, în această perioda de pandemie??!! Ei bine, doamna ministru al Educației se ocupă cu dat like-uri la postările unde oamenii susținuți de domnia să lovesc în proprii colegi de partid. De asemenea, doamna ministru și președinte al PNL sector 2 București se mai ocupă și cu comploturile puse la cale cu adversarii politici. Despre ce e vorba, de fapt?!

Ieri, după o acțiune reușită în Piața Obor din Capitală a singurului viceprimar liberal din București, Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, Adrian Costache secretarul general adjunct al organizației PNL sector 2, a postat pe pagina sa de facebook un text plin de ură și minciuni la adresa colegului de partid- Dan Cristian Popescu, prim-vicepreședinte al PNL sector 2 (n.red. vezi foto 1- postare) .

Postarea lui Costache a primit imediat like chiar de la ministrul Monica Anisie (n.red. vezi foto 2- like Anisie)  președinte al PNL Sector 2.

Trebuie spus că Adrian Costache a fost numit la sfârșitul lunii ianuarie director general al Sălii Palatului, instituție aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Presa a scris pe larg despre cât de controversat este acest personaj ( https://www.cancan.ro/numire-controversata-la-sala-palatului-20132947 ) .

Adrian Costache este absolvent al Universității din Petroșani, Facultatea de Mine și fost membru UNPR sector 2. Costache a făcut parte inclusiv din cunoscută Garda Civică a fostului primar Neculai Onțanu. Ce îl recomandă pe Adrian Costache pentru funcția de director general al Sălii Palatului și pentru aceea de secretar general adjunct al PNL sector 2, este doar apropierea de Ministrul Educației, Monica Anisie.

După cum se poate lesne observa din foto 3  la postarea acestui Costache, omul Monicăi Anisie, au mai dat like-uri și au comentat Lenuța Popescu, Augustin Beldeanu și Cristinel Iliescu, consilieri PSD în Consiliul Local al Sectorului 2.

 

Postarea violentă a lui Costache nu e îndreptată doar împotriva lui Dan Cristian Popescu ci chiar și împotriva guvernului PNL condus de Ludovic Orban, pentru că Guvernul Orban a decis ca pe perioada pandemiei piețele agro-alimentare să rămână deschise. Astfel, Guvernul Orban prin ordonanță militară nr. 8 din 09.04.2020 conform art. 3 , alin. 1, a decis ca piețele să rămână deschise, firește cu respectarea strictă a normelor impuse de prevenire a răspândire a virusului COVID-19. Este așadar, cel puțin ciudat faptul că omul de încredere al ministrului Educației din Guvernul Orban postează pe facebook împotriva nu doar a propriilor colegi de partid ci chiar și împotriva deciziilor acestui guvern.

În plus, nu doar că Monica Anisie, penelistă cu carnet și funcție mare în partid dă like la o postare în care Dan Cristian Popescu, colegul său de partid și de organizație, prim-vicepreședinte al organizației PNL Sector 2 al cărei președinte e Anisie, e făcut praf chiar de omul de încredere al doamnei ministru, ci la acea postare a lui Costache dau like-uri și pesediștii din Sectorul 2.

De asemenea, la postarea în care activitatea viceprimarului Dan Cristian Popescu era criticată a comentat intens și devaforabil și Dragoș Marian Zlatoianu (n. red. vezi foto 4- comment Zlatoianu) , președintele Ader București, noul partid al lui Neculai Onțanu, fostul primar al Sectorului 2, adversar și contracandidat declarat al lui Popescu.

De altfel, autorul postării, omul Monicăi Anisei, liberalul Adrian Costache și Dragoș Marian Zlatoianu, au fost colegi în defunctul UNPR și colegi la Administrația Piețelor Sector 2 în mandatele lui Neculai Onțanu. După plecarea lui Onțanu, Zlatoianu și Costache au fost dați afară la pachet de la Administrația Piețelor. Traseistul politic Costache iată s-a vopsit pe loc în liberal și și-a găsit un adăpost extrem de cald și de profitabil lângă Monica Anisie, iar Zlatoianu e din nou tutarul lui Onțanu. De altfel, Costache și Zlatoianu, buni prieteni, sunt oamenii de legătură ai Monicăi Anisie cu Neculai Onțanu.

Înainte de izbucnirea pandemiei și de declararea stării de urgență, Monica Anisie s-a întâlnit cu Neculai Onțanu chiar acasă la Adrian Costache, pe strada Banu Andronache, acolo unde au pus la cale sabotarea candidaturii lui Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2. Anisie a bătut palma cu Onțanu și a vândut deja meciul pentru alegerile locale, ea liberală preferând să îl asigure pe Onțanu, contracandidatul colegului ei Popescu, că liberalii nu vor mișca un pai pentru ca Popescu să câștige mandatul de primar. Pe scurt, Monica Anisie face exact ce au făcut liberalii și în 2012 și în 2016 la Sectorul 2 atunci când au vândut meciul electoral și preferând de fiecare dată să sacrifice un liberal adevărat, cu o activitate prodigioasă, așa cum e Dan Cristian Popescu, în favoarea adversarilor politici de la PSD și Ader, adică în favoarea lui Onțanu și a intereselor acestuia. Reamintim că, de pildă în 2012, este de notorietate și în PNL și în PSD faptul că Onțanu a plătit cu bani grei pentru ca Popescu să nu fie candidatul comun al USL la Primăria Sectorului 2. Și PNL- ul de atunci a acceptat senin să sacrifice un om devotat partidului și cetățenilor pe care îi reprezintă în favoarea lui Onțanu, pe atunci membru UNPR, satelitul PSD. Istoria pare că se repetă și acum în 2020, de data asta cu Monica Anisie și cu un grupuleț minuscul din PNL Sector 2 care numai jocurile PNL nu le face, ci doar propriile interese meschine.

Încă dinaintea izbucnirii pandemiei se știa și se vorbea pe la colțuri prin PNL dar și prin presă că Monica Anisie cu acest grupuleț al ei din PNL Sector 2, trage intens sforile pentru ca Dan Cristian Popescu să nu fie candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, pentru că nu-i așa, doamna ministru bătuse deja palma cu „adversarul” Neculai Onțanu să îl „gâtuie” politic pe colegul său de partid. Numai că izbucnirea pandemiei și declararea stării de urgență precum și amânarea alegerilor locale le-a cam dat planurile peste cap întrucât Dan Cristian Popescu, care este viceprimar în funcție, din partea PNL, se mișcă bine în toate acțiunile pe care le întreprinde pentru asigurarea măsurilor necesare de protejare a cetățenilor sectorului pe perioada pandemiei de coronavirus. De aici și furia doamnei ministru și a pupilului său Adrian Costache manifestată fără pic de jenă pe facebook.

Precizăm că, conform cifrelor din sondajele realizate la comandă PNL, în lunile ianuarie și februarie, de departe Dan Cristian Popescu se situa pe primul loc la intenție de vot pentru funcția de primar al Sectorului 2, urmat de Neculai Onțanu care este la 10 procente în urma liberalului. Probabil că Monica Anisie, fidelă fiind pactului făcut cu Neculai Onțanu, înainte de izbucnirea pandemiei, de aceea își pune ciracii gen Adrian Costache să îl atace cu atâta furie pe colegul de partid Dan Cristian Popescu, pentru că Onțanu trebuie ajutat să recupereze cele 10 procente care îl despart de cel ce se prefigurează a fi câștigătorul alegerilor în Sectorul 2 al Capitalei.

Este de neînțeles pur și simplu, cum fac liberalii de fiecare dată în ultimele trei legislaturi cel puțin, să își dea cu stângul în dreptul în privința candidaturilor de la sectoare și de la Capitală. Sau poate că nu totuși, văzând că de trădători nu duce lipsa nici PNL.

 

author avatar
A.P. Redactor
3.491 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger