AcasăNewsTovarasul lui Ristea Priboi, contracte de sute de mii de euro cu...

Tovarasul lui Ristea Priboi, contracte de sute de mii de euro cu SRI

Fostul securist Ristea Priboi are un prieten cu lipici la contracte din bani publici

O agentie de turism dirijata de prietentul securistului Ristea Priboi mananca milioane de euro din bani publici, cel mai recent contract fiind unul de 220.000 de euro, semnat cu Serviciul Roman de Informatii.

Fostul securist Ristea Priboi are un prieten cu lipici la contracte din bani publici

Firma norocoasa este Danco Pro Communication SRL, detinuta de Daniel Cornel Rodea, asociat si bun prieten al fostului deputat PSD Ristea Priboi, una dintre figurile cele mai controversate ale guvernarii Nastase, care, in 2006, a fost acuzat de Directia Nationala Anticoruptie de o evaziune fiscala de 2,2 milioane de euro.

Doi ani mai tarziu, Priboi (fost securist si fost ofiter in cadrul Serviciului de Informatii Externe) a fost scos de sub urmarire penala. Acum, spionul Priboi face afaceri cu energie la Constanta, iar prietentul lui, Rodea, castiga contracte peste contracte cu serviciile de informatii, Politia Romana, Politia de Frontiera, cu Senatul si multe alte institutii care jongleaza cu bani publici.

Spionii de la UM 0929 zboara doar cu Rodea

Cel mai recent contract primit de Daniel Cornel Rodea este de la UM 0929 Bucuresti, care, la prima vedere, este o banala unitate militara. Functionarii care au dat 220.000 de euro pe bilete de avion de la Danco Pro Communication SRL sunt, de fapt, ofiteri si specialisti ai Serviciului Roman de Informatii. Mai exact, angajati ai Institutului pentru Tehnologii Avansate, care realizeaza dispozitivele de interceptare audio-video si de monitorizare a datelor de pe Internet. In ultimii ani, aceasta institutie a facut un obicei din a-i da lui Rodea bani de la buget, in fiecare primavara. Numai anul trecut, de exemplu, SRI a virat in conturile prietenului lui Ristea Priboi aproape jumatate de milion de euro, prin trei contracte pentru „servicii de transport aerian de pasageri”.

author avatar
Narcis Voica
2.762 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger