AcasăNewsToti cei 9 romani care au murit pe o sosea din Ungaria,...

Toti cei 9 romani care au murit pe o sosea din Ungaria, identificati

O drama fara margini a lovit familiile a 9 romani, dupa ce persoanele dragi lor, doua femei si sapte barbati si-au gasit sfarsitul marti, intr-un cumplit accident produs pe o sosea din Ungaria.

Cei 9 romani veneau in tara sin Slovenia. Nu au avut nicio sansa, toti pierind pe loc dupa ce microbuzul care ar fi trebuit sa ii aduca acasa la rude si la copii s-a izbit frontal de un camion ce transporta nisip.

Cele mai recente informatii venite miercuri dimineata dinspre Ministerul roman de Externe indica faptul ca „toate cele noua victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetatenie romana”, trupurile neinsufletite fiind duse la morga pentru a fi facute autopsiile. Ministerul Afacerilor Externe da asigurari ca va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neinsufletite, „din Fondul special de urgenta aflat la dispozitia ministerului”.

Imaginile de la fata locului au fost cumplite. A fost necesara prezenta descarcerarii, pentru ca trupurile fara viata sa fie scoase din microbuz, impactul fiind atat de puternic, incat autovehiculul s-a transformat intr-un morman de fiare, procedura de identificare a victimelor fiind ingreunata si implicand inclusiv analize pe baza de ADN.

Dupa ce s-a aflat de accidentul in care fusese implicat microbuzul inmatriculat in Romania, la MAE s-a activat celula de criza, iar o echipa consulara mobila de la Ambasada Romaniei din capitala Ungariei a mers urgent in zona unde s-a produs accidentul, mai exact pe pe drumul national 4, la circa 60 de kilometri de Budapesta.

„Din datele obtinute de catre echipa consulara mobila rezulta ca microbuzul s-ar fi angajat cu viteza excesiva intr-o depasire si a intrat in coliziune frontala intr-un camion care se deplasa pe contrasens”, a anuntat Ministerul de Externe, intr-un comunicat.

Socant cu adevarat este faptul ca, dupa cum se poate vedea intr-o inregistrare ajunsa pe internet si difuzata de televiziunile de stiri, soferul microbuzului ar fi fost live pe Facebook, in momentul impactului devastator, in urma caruia 9 familii se pregatesc acum de inmormantare.

Atentie, urmeaza imagini care va pot afecta emotional: 

sursa foto: captura video Antena1

author avatar
Cristina Stefan
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger