AcasăNewsToti cei 12 copii si antrenorul lor, salvati din pestera thailandeza (VIDEO)

Toti cei 12 copii si antrenorul lor, salvati din pestera thailandeza (VIDEO)

Cei 5 au fost dusi cu ambulamtele la spital, pentru verificari medicale amanuntite. Primii 8 copii salvati se recupereaza, sub supravegherea medicilor

Dupa aproape trei saptamani de chin, cosmarul s-a incheiat pentru toti pustii din echipa de fotbal care ramasese blocata intr-o pestera din nordul Thailandei, inundata de ploi.

Cei 5 au fost dusi cu ambulantele la spital, pentru verificari medicale amanuntite. Primii 8 copii salvati se recupereaza, sub supravegherea medicilor

Ziua de 10 iulie va ramane in istoria operatiunilor majore de salvare. A fost o actiune comuna, una la nivel international, avand drept scop sa ii aduca la familiile lor, cat mai rapid si in siguranta, pe copiii ramasi prizonieri fara voie intr-o pestera, la circa 900 de metri adancime.

Toti cei 12 baieti, cu varste intre 11 si 16 ani, dar si antrenorul lor, un tanar de 25 de ani, au ajuns, intr-un final, la suprafata. Cea de-a treia etapa a operatiunii de recuperare a unui grup de patru copii a fost un succes si s-a incheiat in cursul dupa-amiezii de marti, cand s-a reusit aducerea la suprafata si a antrenorului pustilor.  Eforturile salvatorilor au fost cu adevarat contra cronometru, mai ales ca in zona reincepusera ploile insemnate.

Cele 13 suflete se aflau in pestera inca din 23 iunie. Echipa de tineri fotbalisti si antrenorul fusesera gasiti pe 2 iulie si inca de atunci s-au cautat cele mai bune variante pentru a fi scosi la suprafata cu bine, avand in vedere conditiile dificile pe care le aveau de depasit copiii pe drumul catre iesire, fiecare fiind dotat cu echipament cu oxigen si insotit de scafandri profesionisti.

[youtube]Uw_dZC2eq6k[/youtube]

[youtube]g5fFeH1jcCM[/youtube]

[youtube]36qjD9FobZ8[/youtube]

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger