AcasăNewsTot răul spre bine. Stratul de ozon, recuperat aproape complet!

Tot răul spre bine. Stratul de ozon, recuperat aproape complet!

Să privim și partea bună din toată povestea asta, căci există una. Se vindecă stratul de ozon și o face într-un ritm atât de alert încât s-ar putea recupera complet în scurt timp! Fox News publică un articol în care arată cât de mult s-a îmbunătățit, culmea!, calitatea vieții după ce economia globală a luat o pauză din cauza pandemiei de Covid-19. Așadar, zic jurnaliștii de peste Ocean, are și virusul ăsta un merit – indirect, reduce poluarea și ajută la refacerea păturii de ozon!

Un studiu recent publicat de oamenii de știință americani menționează că stratul de ozon continuă să se vindece, ba chiar s-ar putea recupera complet în numai câteva luni! Cercetările publicate în revista Nature menționează că substanțele chimice (clorofluorocarburi – CFC) care au cauzat distrugerea stratului de ozon au declanșat, de asemenea, și o schimbare a circulației atmosferice. „Acest studiu prezintă dovezile tot mai clare care arată eficiența întreruperii acțiunilor care duceau la poluarea aerului”, a afirmat Antara Banerjee, autorul studiului.

Stratul de ozon, aflat la o distanță de aproximativ 11 până la 40 de kilometri deasupra nivelului Pământului, acționează ca o „barieră solară” pentru planeta noastră, împiedicând radiațiile ultraviolete ale Soarelui să ajungă la noi.

Până acum, se credea că schimbarea tendințelor circulației aerului are legătură cu schimbările meteorologice, însă ultimele evenimente la nivel planetar au demonstrat fără echivoc că pandemia de Covid-19, care a oprit marii agenți poluatori, are meritul în refacerea stratului de ozon.

Pentru a demonstra că repararea stratului de ozon are legătură cu modificările circulației atmosferice, dr. Antara Banerjee și ceilalți cercetători din echipa ei au utilizat o tehnică în două etape, cunoscută sub numele de „Detecție și Atribuire”. Cu ajutorul acesteia s-a putut determina dacă schimbările curenților de aer s-au produs pe cale naturală sau ca efect al acțiunii directe a omului asupra naturii.

Deși simulările lor pe calculator au arătat că emisiile de dioxid de carbon au continuat să se extindă, a fost evident că modificările din stratul de ozon au legătură cu „pauza” economică luatăla nivel planetar. „Identificarea tendințelor circulației aerului confirmă, pentru prima dată, ceea ce comunitatea științifică a prezis de mult timp”, declară prof. John Fyfe, completat de dr. Banerjee: „Acum se dă o luptă între recuperarea stratului de ozon și gazele cu efect de seră, care va determina tendințele viitoare”.

Cu alte cuvinte, opriți marii agenți economici care poluează și veți avea o planetă „bio”, zic savanții. Sau, așteptați un alt coronavirus care să impună luarea de măsuri drastice!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
179.665 afisari

8 COMENTARII

  1. SICTIR CU POVESTILE TALE ,STRATUL ERA TOT ACOLO NU-L VEDEi DIN CAUZA MANIPULARIOR SI CA AVEAI ORBUL GAINILOR.

  2. Vrăjeală mai mare nu am auzit. Voi credeți că stratul de ozon se recuperează așa după o zi pe alta? Sunteți naivi. Vrăjeli americane. Popor mai mincinos de cât americanii, nu există.

  3. E clar vizibil ca o pauza a industriei a adus vreme bune, cer fara prea multi nori.
    Locuiesc in sudul angliei, pana sa fie virusul aici era ploaie cel putin 1 data la 3 zile. Chiar zile incontinu. De cand e virusul si industria a luat o pauza, e cer senin si vreme buna. In 2 saptamani a plouat 1 data.
    Stati in casa, faceti laba si lasati-va manipulati de televiziuni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger