AcasăNewsTot mai multi romani consuma droguri

Tot mai multi romani consuma droguri

Numarul romanilor care consuma droguri aproape s-a dublat din 2007 pana in 2001. Tinerii sunt cei mai afectati de invazia substantelor haluginogene.

Romanii consuma tot mai multe droguri, numarul consumatorilor aproape dublandu-se din 2007 pana in 2011. Potrivit unui studiu al Agentiei Nationale Antidrog anul trecut procentul celor care au consumat cel putin o data droguri aproape s-a dublat, ajungandu-se de la 4%, in 2007, la 7%, in 2011.

Totodata, potrivit acelorasi date, a crescut si numarul tinerilor de pana in 16 ani care inhaleaza substante halucinogene. Tinerii sunt si cei care apeleaza tot mai des la drogurile de mare risc, consumul de amfetamina crescand de 5 ori, de la 0.6%, in 2007, la 3%, in 2011.

„Cresterile erau asteptate. In anul 2008 a fost anul cand a existat o explozie a substantelor numite impropriu etnobotanice. Acestea au patruns pe piata romaneasca si au creat ideea ca nu sunt daunatoare sanatatii”, a declarat, pentru Realitatea TV,  Sorin Oprea, director agentia nationala Antidrog.

author avatar
Ionut Zgimbau
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger