AcasăNewsTot la CARACAL: Jandarmi anchetaţi după ce şi-au făcut selfie cu evadaţii...

Tot la CARACAL: Jandarmi anchetaţi după ce şi-au făcut selfie cu evadaţii pe care i-au prins

Inspectoratul de Jandarmi Olt a început o anchetă la Detaşamentul Caracal după ce mai mulţi jandarmi şi-au făcut selfie cu doi tineri evadaţi din Centrul Educativ Buziaş, judeţul Timiş, pe care i-au prins.

Foto Twitter

Purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, Mihai Iulian, a declarat, marţi, că este vorba de afectarea imaginii instituţiei în urma fotografiilor realizate alături de deţinuţii evadaţi.

„S-a declanşat o anchetă la Detaşamentul de Jandarmi Caracal, iar în momentul de faţă se fac verificări, se iau rapoarte de la militarii implicaţi. Trei jandarmi şi-au făcut poze cu cei doi tineri evadaţi din Centrul Educativ Buziaş, judeţul Timiş, după ce i-au prins pe raza comunei Gârcov din judeţul Olt, într-o zonă plină cu stufăriş. Efectiv au avut inspiraţia să caute acolo. Imaginile le-au făcut pentru ei. Prin aceste fotografii este vorba de afectarea imaginii instituţiei, prin poziţia lor în acele imagini, prin postură”, a spus Iulian.

Surse judiciare au declarat, la rândul lor, că jandarmii din Caracal s-au pozat alături de doi tineri, de 19, repectiv 21 de ani, condamnaţi pentru furt calificat şi tăinuire, care au evadat la sfârşitul lunii august din Centrul Educativ Buziaş, fiind daţi în urmărire naţională şi căutaţi de forţele de ordine.

Cei doi tineri au evadat în 28 august din Centrul de Educare din Buziaş, judeţul Timiş. Zeci de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru prinderea lor.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană