AcasăNewsToshiba „loveste” Apple

Toshiba „loveste” Apple

Tableta "Thrive" de la Toshiba va incepe sa fie comercializat incepand cu 10 iulie 2011

Producatorul japonez, Toshiba concureaza puternic Apple prin preturi mici la noua sa tableta. „Thrive” va fi in magazinele americane incepand cu 10 iulie. Noul model, „Thrive”, pozitionat pe segmentul de entry level costa numai 429 de dolari sau 262 de lire sterline ceea este sub nivelul celui mai ieftin model Apple iPad2 care ajunge la 499 de dolari sau 305 lire sterline, informeaza BBC.

Tableta "Thrive" de la Toshiba va incepe sa fie comercializat incepand cu 10 iulie 2011

Tableta Toshiba, dotata cu abilitati wi-fi si creata special pentru utilizatorii care folosesc astfel de device-uri acasa, va putea fi achizitionata de pe piata americana incepand cu 10 iulie. Pana in septembrie 2010, Apple iPad detinea 95% din piata tabletelor, potrivit unui studiu al Strategz Analztics, citat de BBC.

La finele lui 2010, cota Apple scazuse la 75%, ca urmare a lansarii unor tablete bazate pe sistemul Android. Totodata, produsele Apple mai sunt amenintate si de alte platforme precum Microsoft’s Windows 7 sau WebOS de la HP. Succesul de care s-a bucurat Apple iPad i-a determinat pe multi producatori de profil sa intre pe acest segment. Samsung a lansat Galaxy iar Sony a anuntat deja doi noi modele. Niciunul din acesti jucatori nu a reusit, insa, sa „rupa”din cota de piata a Apple.

author avatar
Andrei Ispas
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger