AcasăNewsTopul statelor aflate la un pas de faliment

Topul statelor aflate la un pas de faliment

Previzibila recesiune din Marea Britanie ii va scoate pe londonezi din nou pe strazi

Analistii elvetieni trag un semnal de alarma referitor la iminenta intrarii in faliment a unor state UE, unde lucreaza numerosi romani. Printre acestea se numara Marea Britanie si Spania.

Previzibila recesiune din Marea Britanie ii va scoate pe londonezi din nou pe strazi

Toata lumea s-ar gandi la Grecia  si Italia, dar acestea nu figureaza pe primele trei pozitii ale topului statelor UE care pot intra in incapacitate de plata.  In clasamentul realizat de firma de servicii financiare UBS din Elvetia, pe primul loc, cu risc iminent de faliment, se afla Irlanda, urmata de Portugalia si de Spania. Grecia se situeaza abia pe locul patru, urmata, susprinzator, de Marea Britanie si de Ungaria.

Elvetienii de la UBS au luat in calcul la realizarea acestui top  datoria publica fata de Produsul Intern Brut (PIB) a statelor analizate,  raportul creditelor fata de depozite bancare si nivelul creditelor bancare fata de PIB.

Tari sigure, cu risc scazut

Conform calculelor UBS, tara cu cel mai mic risc de intrare in faliment este SUA, cu o datorie de 92,7% fata de PIB. Alte doua tari aproape la fel de sigure par, potrivit UBS,  Polonia (datorie publica de 54,2% fata de PIB), dar si Romania (datorie publica  de 35,3% fata de PIB).

author avatar
Arpad Dobre
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger