AcasăNewsTopul produselor naturale de îngrijire a tenului și părului

Topul produselor naturale de îngrijire a tenului și părului

Pentru a avea un ten și un păr sănătoase, rutina de frumusețe trebuie să fie una adecvată. Mai ales persoanele care țin în mod deosebit la aspectul pe care îl au pot apela cu încredere la produsele naturale de îngrijire, acestea fiind realizate din ingrediente naturale, utilizarea lor fiind recomandată pentru motive numeroase.

Iată mai jos câteva dintre produsele naturale pe care le poți alege pentru îngrijirea tenului și părului, astfel încât să poți beneficia de avantaje diverse în acest sens.

Săpunul negru african, soluția ideală pentru tratarea pielii cu probleme

Săpunul negru african este un tip de săpun care se găsește sub formă solidă și este realizat din unt de cacao, unt de shea, coajă de banană, fiind realizat în mod tradițional din ingrediente naturale. Scopul principal al utilizării este reprezentat de pielea cu probleme specifice precum acneea, sebumul și punctele negre. De asemenea, acest tip de săpun este ideal pentru curățarea petelor pigmentare rămase după tratarea problemelor acneice.

În același scop poate fi utilizat și săpunul negru marocan, însă acesta este lipicios, fpcut din sifon vegetal și măsline negre zdrobite, fiind un puternic exfoliant pentru îndepărtarea eficientă a pielii moarte.

Alegerea unor tratamente si serumuri naturale pentru îngrijirea tenului și părului ar trebui să fie prima prioritate pe care o ai în vederea obținerii unui păr luminos, respectiv a unui păr puternic, fiind astfel evitate riscuri asociate cu utilizarea unor produse cosmetice care nu sunt realizate pe baza ingredientelor naturale.

Ceaiul verde, uleiul de cocos, avocado sau ulei de măsline, tratament natural pentru prevenirea îmbătrânirii pielii și părului

Substanțele active pe care le are ceaiul verde au rolul de a minimiza efectele negatice pe care le au razele UV asupra corpului uman, încetinind în același timp și acțiunea pe care o au radicalii liberi. De asemenea, acesta este util împotriva căderii părului.

Uleiul de măsline are un conținut ridicat de acizi grași esențiali și vitamina E, ceea ce ajută la hidratarea corespunzătoare, însă în același timp, uleiul de măsline are calități emoliente, făcând pielea moale, elastică.

Avocado conține acizi grași care ajută la hidratarea pielii uscate și la accelerarea recuperării după cicatrici sau pete diverse, fiind eficient și pentru părul deteriorat care cade sau tinde să se rupă.

Uleiul de cocos  protejează pielea și părul, având în componență acizi grași cu rol de hidratanți naturali, reparatori. Acesta este bogat în antioxidanți, nutrienții săi contribuind la prevenirea semnelor premature ale îmbătrânirii.

Suplimentele alimentare, respectiv produsele de îngrijire care sunt realizate pe baza unor ingrediente naturale de acest fel sunt cele mai recomandate pentru obținerea unei rutine de îngrijire adecvate a tenului și părului. Un sampon impotriva caderii parului, utilizat alături de alte produse complementare pentru o îngrijire completă, poate fi aliatul de nădejde al unui păr sănătos, puternic. Utilizarea unor produse naturale este esențială în vederea obținerii unor efecte rapide, pe termen lung, dar și pentru a evita efectele nedorite pe care le au diverse produse care au în compoziție substanțe chimice dăunătoare.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger