AcasăNewsTopul celor mai SIGURE maşini. Vezi 9 modele în care NU A...

Topul celor mai SIGURE maşini. Vezi 9 modele în care NU A MURIT nimeni

Pe fiecare continent există cel puţin o organizaţie care se ocupă cu testarea siguranţei vehiculelor noi în caz de accidente. În Europa avem Euro NCAP, iar în Statele Unite ale Americii există National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Foto Twitter

Tot în SUA există şi Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), care face tot felul de statistici bazate pe date reale ale accidentelor.

Ei bine, cei de la IIHS au publicat recent un studiu care a analizat numărul de decese din accidentele rutiere ale ultimilor ani şi – mai important – maşinile în care s-au întâmplat tragediile.

Datele se referă la şoferi (nu şi la pasageri), iar numărul de decese e raportat la un milion de exemplare ale modelului respectiv. Există şi câteva modele care nu s-au vândut şi în România, dar cele mai multe s-au găsit şi pe piaţa noastră.

Iată 9 modele produse în 2011 în care nu a murit nimeni:

Audi A4

Honda Odyssey

Kia Sorento

Lexus RX350

Mercedes-Benz GL-Class

Subaru Legacy

Toyota Highlander

Toyota Sequoia

Volvo XC90

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
4.497 afisari

2 COMENTARII

  1. Hercule nu poate fi prostit.
    „Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10. Martorii spun că maşina – un Audi A4 – avea viteză. În dreptul clădirii Master de pe şoseaua Borşului, autoturismul a ieşit pe marginea şoselei şi, spun cei care au văzut ce s-a întâmplat, a derapat pe noroiul de lângă drum şi a intrat în plin într-un stâlp aflat între liniile de tramvai din zonă.

    Un echipaj SMURD sosit de urgenţă a încercat să-l resusciteze pe şoferul aflat în stare de inconştienţă. După ce s-au chinuit timp de 40 de minute să-l ţină în viaţă, salvatorii s-au recunoscut învinşi.

    Victima, un bărbat de 40 de ani, era singură în maşina care s-a transformat după impact într-un morman de fiare contorsionate.

    Poliţia cercetează condiţiile în care s-a petrecut accidentul.”…

  2. E drept ca in articol nu precizeaza tara in care nu a rezultat niciun deces in urma accidentelor dar pot sa banuiesc ca e vorba de USA deci Hercule e vigilent nu si inteligent.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger