AcasăNewsTop cinci restaurante la mare inaltime

Top cinci restaurante la mare inaltime

O mancare rafinata si o priveliste care-ti taie respiratia. Aceaste doua componente transforma cina sau pranzul intr-o experienta de neuitat.

Restaurantele care se afla pe acoperisurile celor mai inalte cladiri din lume sau in varf de munte au devint adevarate atractii turistice pentru cei care vor sa imbine hrana cu aventura. In sprijinul amatorilor de senzatii tari si mancare buna, publicatia The Telegraph a realizat o selectie a celor mai inalte restaurante de lux, care ofera un peisaj spectaculos.

Sushisamba, Londra

Sushisamba

Odata cu debutul Jocurilor Olimpice,  lantul american de restaurante de lux Sushisamba a deschis o unitate in Heron Tower, un zgarie-nori din cartierul londonez City of London. Localul ocupa 2 etaje din turn, intinzandu-se sub cerul liber pe o suprafata de 1.247 de metri patrati si ofera clientilor o priveliste asupra Londrei  (de la Tower Bridge la Canary Wharf, Stadionul Olimpic si Tamisa) de la o inaltime de 38 de etaje. Cat despre oferta culinara, ce sa mai vorbim. Bucatarii restaurantului isi rasfata clientii cu specialitati brazilieni, perzviane si japoneze.

Allalin, Elvetia

Allalin

Unul dintre cele mai inalte restaurante din lume este situat in varful unui ghetar, la 3.352 de metri deasupra nivelului marii, oferind o panorama de 360 de grade asupra Alpilor elvetieni.  Clientii restaurantului sunt transportati pana acolo cu Metro Alpin si sunt tratati cu produse din bucataria elvetiana si germana.

Atmosphere, Dubai

Atmosphere

Situat intr-una dintre cele mai impunatoare cladiri din Dubai, restaurantul Atmosphere este, la ora actuala, cel mai inalt restaurant in comparatie cu nivelul pamantului, fiind inregistrat ca atare in Cartea Recordului. Cu o capacitate de peste 210 persoane, cei 1.030 de metri patrati cuprind un lobby, un lounge, si saloane private.

Sirocco, Bangkok

Sirocco

Sirocco se afla la etajul 63 al cladirii Dome at Lebua si este considerat ”perla” restaurantelor care ofera o experienta al fresco (mancatul in aer liber – n.r.) Sirocco este cunoscut ca fiind cel mai spatios restaurant in aer liber din lume, dintre cele aflate la inaltimi comparabile. Oaspetii au ocazia sa admire Bangkok-ul si sa se rasfete cu gama larga de mancaruri cu specific mediteranean.

Ding  Xian, Taiwan

Ding-xian

Restaurantul se afla la etajul 86 al cladirii sculpturale Taipei 101 Tower din Taiwan, denumit astfel dupa cele 101 de etaje ale sale. Localul ofera o imagine spectaculoasa a orasului Taipei, dar si o gama larga de preparate de lux pe baza de fructe de mare, din bucataria traditionala taiwaneza.

author avatar
National
1.976 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger