AcasăNewsTony Blair: In 1999 am sustinut la Bucuresti aderarea Romaniei la UE

Tony Blair: In 1999 am sustinut la Bucuresti aderarea Romaniei la UE

Fostul premier Tony Blair s-a intalnit, luni, la Palatul Victoria cu primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu. Demnitarul britanic a amintit in cadrul discutiei ca in 1999 a sustinut, la Bucuresti, in fata Parlamentului, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (UE), la vremea aceea procesul de integrare parand multora greu de realizat sau chiar improbabil.

In cadrul intalnirii de luni, Tony Blair si-a reamintit de discursul sustinut in urma cu 13 ani in Parlamentul Romaniei. „Imi amintesc de acel discurs si de faptul ca vorbeam de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, care la acel moment parea un obiectiv irealizabil”, i-a spus Blair premierului Ungureanu, potrivit Mediafax.

In mai 1999, Tony Blair, la vremea aceea prim-ministrul Marii Britanii, declara la Bucuresti ca Marea Britanie sustine demersul de invitare a Romaniei pentru a incepe negocierile de aderare la UE. La finalul acelui an, Romania a fost invitata oficial sa inceapa aceste negocieri, pentru ca in 2007 sa adere la Uniunea Europeana.

154 afisari

5 COMENTARII

  1. Aderarea ne-a costat.Am ajuns colonie.Vai de capul nostru,de cand cu asa-zisa „aderare”.Dupa discursul lui Blair,a fost dat pe nimic combinatul siderurgic Galati.Pe vremea Uniunii Sovietice,Romania a fost independenta,nu colonie ,ca acum.

  2. Leo Esti printre putinii care vad „avantajele ” aderarii . Stai sa vezi ce ne asteapta de acum incolo .

  3. „Dupa batalie multi viteji s-arata ” spune o vb din batrani . auc ce sa zica si „nea ” Blair

  4. Tony Blair – sa mai iasa si el un pic in evidenta ca a tot uitat lumea de el. Bine ca s-a trezit acum cand avem in sfarsit un prim-ministru care vrea sa scoata otrava din guvern..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger