AcasăNewsToni Grebla, audiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Toni Grebla, audiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Grebla fusese trimis in judecata in toamna anului 2015

Acuzat de comiterea mai multor infractiuni, Toni Grebla, fost judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, a ajuns, joi, in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Grebla este audiat in dosarul respectiv, dupa ce magistratii au respins prima solicitare a procurorilor de arest la domiciliu, iar acestia din urma au depus recurs. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca Toni Grebla trebuie sa ajunga macar in arest la domiciliu, pentru ca altfel ar putea influenta evolutia dosarului in care este anchetat.

Oficial, Toni Grebla este acuzat de „trafic de influenta, in forma continuata, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (doua infractiuni), constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii si in vederea pregatirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)”.

Procurorii DNA sustin, printre altele, ca Grebla a primit foloase necuvenite de la afaceristul Ion Bircina, pentru a interveni pentru a interveni pe langa mai multi functionari publici in favoarea firmelor controlate de Bircina. De asemenea, Grebla este acuzat ca a incalcat embargoul international cu Rusia si ca a incercat sa vanda 50 de capre prin mai multi intermediari.

author avatar
Cristi Ionita
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger