AcasăNewsTone de peste stricat, confiscat din hipermarketurile din Capitala

Tone de peste stricat, confiscat din hipermarketurile din Capitala

Piata romaneasca, invadata de peste alterat

Autoritatile sunt in alerta maxima dupa ce, in urma controalelor efectuate la nivel national intr-o luna si jumatate au confiscat peste 47 de tone de peste stricat. La ultima verificare a ANPC in hipermarketurile din Bucuresti, 1,6 tone de peste alterat a fost retras de la comercializare.

Piata romaneasca invadata de peste alterat

Romanii au ajuns sa se teama sa mai cumpere si sa consume peste din hipermarketuri. Ultimele controale ale comisarilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au depistat la vanzare zeci de tone de peste impropriu consumului, care punea in pericol sanatatea cumparatorilor. Amenzile de peste 2,2 milioane de lei date de ANPC din aprilie pana in prezent nu par sa aiba efect asupra afacerilor comerciantilor, care continua sa vanda aceleasi produse stricate si degradate, 90% provenind din import. In ziua de 22 mai, dupa un control la 11 hipermarketuri din zona Bucuresti-Ilfov, au fost confiscate si distruse 1,6 tone de peste stricat, cu branhii inchise la culoare, mucus abundent si ochi opaci.  Totodata, comisarii ANPC au descoperit la vanzare peste congelat, ambalat, cu acumulare cantitativa de gheata in ambalaj si arsuri de congelare, precum si peste refrigerat care prezenta modificari organoleptice: miros nespecific, culoare modificata si consistenta flasca. Rezultatele din mai au venit imediat dupa controalele din aprilie, cand la peste 60% din cei 1.100 de comercianti de peste verificati s-au constatat nereguli extrem de grave.

Fara documente de provenienta

Comisarii ANPC au depistat cantitati importante de peste fara documente de provenienta, fapt care, in contextul dezvaluirilor recente legate de pestele contaminat pescuit din zone interzise, accentueaza gravitatea faptelor. Cel mai recent scandal este cel al somonului norvegian, ucis in fermele piscicole din fiorduri de o alga agresiva. Pana acum au murit zeci de mii de tone de somon, provocand pagube enorme fermierilor. Se pare insa ca nu se pierde chiar totul, pentru ca somonul mort ajunge, pe filiere obscure, in Africa si in Romania.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
543 afisari

2 COMENTARII

  1. ÎN ARTICOL NU SCRIE CE AMENZI AU PRIMIT COMERCIANȚII NECINSTIȚI ! Dragnia zicea că 4% din cifra de afaceri! Acu daca e la pușcărie nimeni nu mai amendeaza comercianții necinstiȚi care batjocoresc consumatorii români,nimeni nu-și mai face datoria! Le-au bagat statu paralel frica-n oase! Unde sint patrioții din Prot.consumatorului,SANEPID,SERVICII,ANAF? Unde se vinde pește stricat?? ÎN AFRICA și în …ROMÂNIA ! RUȘINE NAZIMAN & Co.!

  2. Al iei viu sa-l vezi ca e sanatos sau conserve din Atlantic. Nu e o zona expusa rezidurilor toxice. Pescadorul de obicei de sardine si macrou il congeleaza direct dupa pescuit. Apoi il duce la conservat in fabrica. Il duce il fierbe il sigileaza il cumperi sanatos ti-ai facut pofta. Pestele are carnea care se strica cel mai repede, 1-2zile de caldura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger