AcasăNewsTocmai şi-a semnat Primăria Capitalei FALIMENTUL? La ce înţelegere a ajuns Nicușor...

Tocmai şi-a semnat Primăria Capitalei FALIMENTUL? La ce înţelegere a ajuns Nicușor Dan cu familia Constanda

Tocmai şi-a semnat Primăria Capitalei FALIMENTUL? La ce înţelegere a ajuns Nicușor Dan cu familia Constanda

Primăria Capitalei a transmis vineri, 3 iunie, că PMB a semnat un acord cu familia omului de afaceri Costică Constanda pentru a rezolva datoria de circa 125 de milioane de euro pe care Primăria o are. Concret, toată suma va fi eșalonată pe o perioadă de 50 de luni.

Omul de afaceri blocase pe 4 mai conturile Primăriei Capitalei pentru că la acel moment avea de recuperat o datorie de 120 de milioane de euro.

Nicuşor Dan a pus şi o condiţie

Nicușor Dan a anunțat că suma este de 125 de milioane de euro și că a ajuns la un acord cu familia Constanda, care își va primi suma integrală în decurs de 4 ani și două luni.

Singura condiție pusă de PMB? „Conturile Primăriei Generale să nu mai fie blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului”, a transmis edilul.

În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți.

Acordul prevede eșalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăți lunare până la stingerea întregii datorii.

Foarte importantă este prevederea conform căreia conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului”, a postat Dan.

Edilul Capitalei mai spune că această eșalonare este ultima dintr-o succesiune de datorii pe care a trebuit să le facă de când a fost ales primar.

author avatar
Andrei Ștefan